ATAMA
Giriş Tarihi : 21-04-2021 14:25   Güncelleme : 21-04-2021 14:25

İl İçi Yer Değiştirmelerde Sıralar Çalıştırılmalıdır

Bilindiği üzere öğretmen yer değiştirmeleri her ne kadar hizmet puanı üstünlüğüne göre yapılsa da yer değiştirmelerde adaletsiz durumlar devam edecektir. Bunlardan en önemlisi; önümüzdeki aylarda il içi yer değiştirme bitirilerek tekrar il içi yer değiştirmelerin yapılmamasıdır. Oysa ki, ağustos ayı içerisinde emekli olan öğretmenlerden boşalan okullara tekrar bir atama ihtiyacı doğmaktadır. Veya hizmet puanı düşük olan bir öğretmen hizmet puanı yüksek olan öğretmenden önce o okula atanabilmektedir. Burada adaletin sağlanmasının yolu sıra tayin sitemine dönülmesidir. Ve sıralar en az 2 defa Eylül ayı ile yarıyıl tatilinde çalıştırılmalıdır.

İl İçi Yer Değiştirmelerde Sıralar Çalıştırılmalıdır

Konu il içinde uzak mesafelerde çalışan eşler içinde önem arz etmektedir.  Anadolu Eğitim Sendikası olarak, Milli Eğitim Bakanlığına konu ile ilgili başvuru yaptık ve sıralı tayin sistemine yeniden dönülmesini talep ettik.

 

Sayı: 2218-21/6257    Tarih:21/04/2021

Konu: İl içi Atamalarda Sıralar Çalıştırılmalıdır

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI

İlgi: a) 17/04/2015 Tarih ve 29329 Sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Milli Eğitim Bakanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği

Bilindiği üzere öğretmen yer değiştirmeleri her ne kadar hizmet puanı üstünlüğüne göre yapılsa da yer değiştirmelerde adaletsiz durumlar devam edecektir. Bunlardan en önemlisi; önümüzdeki aylarda yapılacak il içi yer değiştirme işlemlerinin aynı ay içinde bitirilerek tekrar il içi yer değiştirmelerin yapılmamasıdır. Oysa ki, ağustos ayı içerisinde emekli olan öğretmenlerden boşalan okullara tekrar bir atama ihtiyacı doğmaktadır. Veya hizmet puanı düşük olan bir öğretmen hizmet puanı yüksek olan öğretmenden önce o okula atanabilmektedir. Burada adaletin sağlanmasının yolu sıra tayin sitemine dönülmesidir. Ve sıralar en az 2 defa Eylül ayı ile yarıyıl tatili dönemlerinde çalıştırılmalıdır.

Son olarak ilgi a) yönetmeliği ile kaldırılan sıra çalıştırma sisteminin yeniden getirilerek yönetmeliğe eklenmesi gerekmektedir. Konu il içinde uzak mesafelerde çalışan eşler içinde önem arz etmektedir. Öğretmenlerin tümü konunun ehemmiyetini vurgulamış ve adaletin bu şekilde sağlanabileceği konusunda hem fikir olmuşlardır. Konu ile ilgili gerekli adımların atılarak gerekli düzenlemelerin yapılmasını ve tarafımıza bilgi verilmesini talep etmekteyiz.

Gereğini arz ederiz.

Eğitim HaberleriEğitim Haberleri