SINAV
Giriş Tarihi : 09-05-2021 21:06   Güncelleme : 09-05-2021 22:03

Lise sınavları ve LGS ertelenecek mi? Bakan Selçuk açıkladı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, katıldığı televizyon programında 'yüz yüze sınav yapılacak mı? Lise sınavları ertelenecek mi?' sorularına yanıt verdi. Son olarak Selçuk, sosyal medya hesabından: 'Sınav iptalini ayrıca görüşeceğiz' diyerek öğrencilere umut verdi.

Lise sınavları ve LGS ertelenecek mi? Bakan Selçuk açıkladı

Selçuk, katıldığı televizyon programında yüz yüze sınavlarla ilgili açıklamalarda bulundu

Milli Eğitim Bakanı Ziya Bakan Selçuk, şunları söyledi:

Bizim şöyle bir duruşumuz var. Biz çok net olarak söylüyoruz. Bu böyle olacak diyoruz. Çünkü uzun araştırmalar yapıyoruz bununla ilgili fakat çok sıradışı bir durum ortaya çıkıyor. Yepyeni bir durum ortaya çıkıyor. Biz hemen adapte oluyoruz. Diyoruz ki, biz bunu söyledik çok net olarak ifade ettik ama sayılar değişti, ama durum değişti, ama yapı değişti.

Bu değişimi gördüğümüz anda, mesela geçen sene LGS’nin tarihiyle ilgili bize Bilim Kurulu dedi ki, ‘Bunu bir süre erteleseniz iyi olacak’, hemen erteledik. Ama ondan önce ne demiştik, ‘Hayır bu 7 Haziran’da olacak’ demiştik. Tam da bunu ifade etmeye çalışıyorum. Biz geçen ay okullar açıkken ne demiştik, ‘okullar açık kalacak’ Niye kapattık şimdi? Çünkü önümüze öneriler, raporlar geldi. Denildi ki ‘şimdi kapanması lazım’. Peki şimdi kapatıyoruz. Bu kadar net.

Bizim için önce sağlık var ama çocuklarımızın eğitimi ve bununla ilgili eksiklerin ileriye dönük kayıpları, bizim için önemli. Onu da dikkate almak durumundayız. Sağlık birinci koşul, bunu yerine getirelim arkasında da diyelim ki ‘eğitimden de vazgeçmeyelim’.

LİSE SINAVLARI ERTELENECEK Mİ?

Lise sınavları 17 Mayıs sonrasına ertelenmişti. Halihazırda mevcut koşullar, önümüzdeki kabine toplantısında sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde kabinede yapılacak tartışmalar ve ortaya çıkacak sonuçlar, bize tabloyu yeniden gösterecek. Bilim Kurulu’nun öneri paketi yeniden karşımıza çıkacak ve biz eğer Bilim Kurulu’nun önerisiyle Sağlık Bakanlığı’nın ortaya koyduğu fotoğrafla, ortaya çıkan tabloya, veriye göre eğer böyle bir şey gerekiyorsa biz tabi ki yaparız. Önce sağlık deyip de bunun gereğini yapmamak olur mu?

Son Olarak Bakan Ziya Selçuk: "Sınav İptalini Ayrıca Görüşeceğiz"

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, twitter hesabı üzerinden öğrencilere seslendi. Bakan Selçuk yapmış olduğu paylaşımda;

"Gençler, burada mısınız? Liselerle ilgili bir çalışma için soru ve önerilerinize ihtiyacımız var. #lisedebence etiketiyle soru ve önerilerinizi paylaşın. Cevapları buradan iletmeye gayret edeceğim. Lütfen paylaşımlarınız sınav iptalleri dışında olsun. Onu ayrıca görüşeceğiz" ifadelerini kullandı

Bakan Selçuk'un bu paylaşımına kısa süre içinde yüzlerce yorum ve beğeni geldi.

İlgili haber:

Sınavlar iptal olacak mı? Ziya Selçuk yanıtladı

 

Eğitim HaberleriEğitim Haberleri