ZİYA SELÇUK
Giriş Tarihi : 07-05-2021 10:16   Güncelleme : 07-05-2021 10:16

Yaz tatili ne zaman başlıyor? Tatilde telafi eğitimi yapılacak mı?

Bir TV kanalına konuşan Bakan Selçuk, 'Yaz tatili ne zaman başlıyor' sorusunu yanıtladı. Yüz yüze eğitim ve telafi eğitim konularında açıklamlarda bulundu

Yaz tatili ne zaman başlıyor? Tatilde telafi eğitimi yapılacak mı?

Bakan Selçuk’un açıklaması şu şekilde:

YAZ TATİLİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

- Yaz tatiline ilişkin, biliyorsunuz 2 Temmuz'a kadar okullar açık olacak dedik. Biz okulların açılmasından bağımsız olarak okulların hangi tarihte kapanacağını söylemek durumundayız. 2 Temmuz tarihi diyelim ki başka bir durum oluştu elbette değişebilir. Şu andaki durum 2 Temmuz'dur. Yaz tatilinde desteklenmesi gereken gruplarda çeşitli okullarda çocuklarımızın eğitimini yaz boyunca da hem yüz yüze hem de TV'den devam edeceğiz.

- Gerçekten çok yorgunuz ama illeri dolaştığımızda öğretmen odalarında sohbet ettiğimiz zaman fark ediyorum ki bizim daha çok yorulmamız lazım, onlar her şeyi hak ediyorlar. Onlar için bizim çok daha fazla çalışmamız lazım. Çocuklarımızın okulda olmaktan ki sevinçlerini anlatamam.

- Velilerimiz de çok bunaldı ve bu süreç onları da yordu. Bizim öğretmenimiz velimizi çocuğumuz ne kadar yoruluyor bizim için yorgunluğun asıl bakılması gereken yerleri bunlar.

- Ben öncelikle velilerimize mesaj vermek isterim. Onların gösterdiği çabanın farkındayız ve birlikte bu yükü taşıdığımızın farkındayız. Bu zor dönemde acaba velililerimize nasıl desteğimiz olur hangi kaynakları gönderirsek hangi kanalları açarsak onları rahatlatırız. Biz bunun peşindeyiz. Öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz çünkü imdada yetiştiler ve velilerimizi çocuklarımızı yalnız bırakmadılar.

TELAFİ EĞİTİMİ YAPILACAK MI?

- Tabii ki. Bizim iyileştirme programımız var. İlkokullara yönelik. Ulusal destekleme programı çerçevesinde yeni başladı.

- Bu çalışma çerçevesinde çocuklarımızın hangi konularda eksiği olduğunu önceden saptadığımız için bu çocuklara bireysel olarak nasıl destekleyebiliriz çalışmasıdır.

- Çocuklarımızın eksiklilerinin telafi edilmesi konusu her sınıf düzeyinde mevcut sınıfın uzaktan eğitimin içinde hepsini tasarlıyoruz.

Eğitim HaberleriEğitim Haberleri