GÜNCEL EĞİTİM
Giriş Tarihi : 19-04-2021 15:27   Güncelleme : 08-11-2022 15:32

Hangi okullarda kutlama programı yapılabilecek? 23 Nisan günü canlı ders yapılacak mı?

Milli Eğitim Bakanlığının okullara gönderdiği Mustafa SAFRAN imzalı yazısında 23 Nisan kutlamalarının çerçevesi çizildi. Okullarda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlanacak mı? Detaylar haberimizde...

Hangi okullarda kutlama programı yapılabilecek? 23 Nisan günü canlı ders yapılacak mı?

Atatürk anıtına çelenk koyma töreni yapılacak mı?

Tüm dünyayı etkileyen Covid-19 salgınının önlenmesi ve toplum sağlığının korunması amacıyla Cumhurbaşkanlığı Kabinesi tarafından alınan kararlar doğrultusunda salgındaki durumuna göre düşük, orta, yüksek ve çok yüksek riskli olarak belirlenen illerde 23 Nisan 2021 Cuma günü saat 09.00' da il/ilçe millî eğitim müdürleri tarafından asgari düzeyde personel ve öğrenci katılımı ile fiziksel mesafeye dikkat edilerek Atatürk anıtına çelenk koyma töreni yapılacaktır.

 

Hangi okullar kutlama yapabilecek?

Bütün risk gruplarındaki illerde yüz yüze eğitime devam eden okullarda salgına yönelik gerekli tedbirler alınarak okul bazlı kutlama programı yapılacaktır. Covid-19 salgın tedbirleri dikkate alınarak il/ilçe hıfzıssıhha kurullarının il/ilçe millî eğitim müdürlükleriyle yapacakları değerlendirmelere göre il/ilçe düzeyinde kutlama programı yapılabilecektir.

 

Canlı Ders olacak mı?

Canlı ders olmayacak. TRT EBA TV’de de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Özel Yayını hazırlanmış olup söz konusu programın izlenmesi sağlanacak.

 

23 Nisan'da öğretmenlere ek ders ücreti ödenecek mi?

Millî Eğitim Bakanlığı Yönetici Ve Öğretmenlerinin Ders Ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Yönetmeliğinde;
 
Yönetici ve öğretmenler, söz konusu bayramların hazırlık çalışmalarına ve törenlerine sınıf veya okul bütünlüğünde katılan öğrencilerin öğrenim gördüğü eğitim kurumlarının yönetici ve öğretmenleri ile millî bayramlar nedeniyle tatil edilen günlerde(1) ders görevlerini yerine getiremeyen yönetici ve öğretmenler, bu sürelerde üzerlerinde bulunan aylık karşılığı ders, varsa ek ders, ders niteliğinde yönetim ve hazırlık ve planlama görevlerini yapmış sayılırlar.
 
Kararda görülüyor ki milli bayramlar nedeniyle tatil edilen günlerde öğretmenlerimize ek ders ödenir. Nöbet ücreti ise ödenmez.

guncelegitim.com / ÖZEL HABER

 

 

Eğitim HaberleriEğitim Haberleri