SENDİKA
Giriş Tarihi : 12-04-2021 13:35   Güncelleme : 12-04-2021 13:35

Öğretmenlerden Aşı İçin Formalı Eylem: Formamızı Giydik Aşıyı Bekliyoruz!

Yüz yüze eğitim veren öğretmenlerin aşılama işlemlerinin çok yavaş olması, virüse yakalanan ve bu nedenle hayatını kaybeden öğretmenlerin sayısı artarken futbolculara aşı da öncelik verilmesi sonrasında AES aşı için formalı eylem başlattı.

Öğretmenlerden Aşı İçin Formalı Eylem: Formamızı Giydik Aşıyı Bekliyoruz!

AES Genel Başkanı Mehmet Alper ÖĞRETİCİ formasını giyerek açıklamalarda bulundu. Açıklamaları şöyle;

Öğretmenlerin ancak %10’u aşı olabilmiş iken, her geçen gün virüse yakalanan ve bu nedenle hayatını kaybeden meslektaşlarımızın sayısı artarken seyircisiz stadyumlarda futbol oynayan futbolcuların öncelikli aşılanmasını doğru bulmuyoruz. Öğretmenler olarak aşılanabilmek için futbolcu forması mı giymemiz gerekiyor?

Öncelikli olduğu söylenilen öğretmenlerin aşılama işlemlerinin hızlandırılması, önceliğimizin eğitim olması için buradan tekrar çağrıda bulunuyoruz; çocuklarımızın eğitimi, öğretmenlerimiz önceliğimizdir.

Virüse yakalanan meslektaşlarımızın, karantinaya alınan sınıfların-okulların sayısının sürekli arttığı; çocuklarımızın uzaktan eğitime geçmek zorunda kaldığı şu dönemde öğretmenlerimiz forma giyerek dikkat çekmek ve aşılama işlemlerinin hızlandırılmasını istiyor...

Yüz yüze eğitim yapan, çocuklarımız ile yakın temasları olabilen öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin sağlığı için aşılar hızlandırılsın… Başta Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı olmak üzere tüm yetkililer üzerine düşeni yapmalı, eğitim sağlıktan sonra eğitim önceliğimiz olmalıdır...

Anadolu Eğitim  Sendikası Basın Sekreterliği

 

Eğitim HaberleriEğitim Haberleri