SENDİKA
Giriş Tarihi : 06-04-2021 22:26   Güncelleme : 06-04-2021 22:47

Öğretmenler valiliklere dilekçe veriyor: Aşı yapılana kadar yüz yüze eğitime ara verilsin!

Eğitim-İş sendikasının aldığı karar doğrultusunda, öğretmenler ekteki dilekçeyi doldurarak Valiliklere gönderilmek üzere çalıştıkları kurumlara vermeye başladılar.

Öğretmenler valiliklere dilekçe veriyor: Aşı yapılana kadar yüz yüze eğitime ara verilsin!

Eğitim İş: Aşılama tamamlanıncaya kadar yüz yüze eğitime ara verilmelidir

Covid-19 nedeniyle birçok öğretmenimizin,  öğrencimizin ve vatandaşımızın sağlık sorunları yaşadıkları hatta vefatla sonuçlanan süreçlerin yaşandığı bilinmektedir.   

Eğitimin yüz yüze yapılması gerektiği açıktır fakat evrensel, anayasal, yasal ve sonucunda insani bir hak olan sağlık ve yaşam hakkını tehlikeye atacak uygulamaların sonlandırılması riskin minimize edilmesi gerekir.

Yüz yüze eğitimin devamı için tüm eğitim çalışanlarının zaman kaybedilmeden aşılanması son derece önemlidir.

Ancak, gelinen noktada, eğitim emekçilerini aşılamadan yüz yüze eğitim kararı veren MEB, bu yolla hem eğitim emekçilerinin canını hiçe saymış, hem de öğrencilerin birbirlerine ve evlerine virüs taşıma ihtimalini görmezden gelerek toplum sağlığını tehlikeye atmıştır.

Eğitim-İş olarak mevcut şartlarda verilen yüz yüze eğitim emirlerinin gerekli şartların sağlanamamasına ve aşılama sürecinin tamamlanmamasına bağlı olarak hukuka aykırı olduğunu vurguluyor, Valiliklere iletilmek üzere okullara vereceğimiz dilekçe ile

- Eğitim ve Bilim İşgörenlerine yönelik aşılamanın bir an önce tamamlanması ve bu konuda  bilgilendirilmeyi,

- İllerdeki eğitim öğretim süreci ile ilgili karar verme merci olan Vali başkanlığındaki İl Hıfzıssıhha Kurulunca aşılama işlemi ile aşı etki süreci ve  pandemiye ilişkin alınması gereken tedbirler tamamlanana kadar yüz yüze eğitime ara verilmesini talep ediyoruz.

Dilekçeyi indirmek için TIKLAYINIZ

Eğitim HaberleriEğitim Haberleri