SENDİKA
Giriş Tarihi : 04-04-2021 12:59   Güncelleme : 04-04-2021 13:05

Eğitim çalışanları bir an önce aşılanmalıdır!

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, yüz yüze eğitimin devamı için tüm eğitim çalışanlarının zaman kaybedilmeden aşılanmasının son derece önemli olduğunu söyledi.

Eğitim çalışanları bir an önce aşılanmalıdır!

Hatırlanacağı gibi, Türk Eğitim-Sen olarak defalarca eğitim çalışanlarının aşılanması çağrısında bulunmuş ve her gün milyonlarca öğrenci ve veli ile muhatap olan öğretmenlerimizi virüs riskine karşı korumanın ertelenemez bir gereklilik olduğunu dile getirmiştik. Gelinen noktada  artan vaka ve vefat sayıları haberleri ardından 18 milyon öğrencimizle doğrudan muhatap olan eğitim çalışanlarının aşılanması daha da çok önem kazanmıştır.  

Konuyla ilgili açıklama yapan Genel Başkan Talip Geylan, yüz yüze eğitime devam edilmesi için zaman kaybedilmeden eğitim çalışanlarının aşılanması gerektiğini söyleyerek;" 18 milyon öğrencinin olduğu ülkemizde, öğrenciyle okulla alakası olmayan neredeyse aile yoktur. Bundan dolayı öğretmenleri covid-19 riskinden korumamız, aslında tüm toplumu korumaya yönelik tedbir almak anlamına gelecektir." dedi.

Genel Başkan açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Gün geçmiyor ki bir meslektaşımızın Covid-19 nedeniyle vefat ya da hastalık haberini almayalım. Her gün milyonlarca öğrenci ve veli ile muhatap olan öğretmenlerimizi virüs riskine karşı korumak ertelenemez bir gerekliliktir.

Yüz yüze eğitime devam edilmesi isteniyorsa, zaman kaybetmeden başta öğretmenlerimiz olmak üzere tüm eğitim çalışanlarının aşılanmasına başlanmalıdır.

18 milyon öğrencinin olduğu ülkemizde, öğrenciyle okulla alakası olmayan neredeyse aile yoktur. Bundan dolayı öğretmenleri covid-19 riskinden korumamız, aslında tüm toplumu korumaya yönelik tedbir almak anlamına gelecektir."

Eğitim HaberleriEğitim Haberleri