SENDİKA
Giriş Tarihi : 28-03-2021 15:17   Güncelleme : 28-03-2021 15:17

Eğitim Sendikasından İstanbul'da okullarda pozitif vaka uyarısı

Eğitim İş İstanbul 4 Nolu Şube adına bir açıklama yayımlayan Örgütlenme Sekreteri Emre Alkan: ''Son günlerde artan vakalar ile bağlantıli olarak bugün bir okul müdürü covid 19 sebebi ile hayatıni kaybetti. Birçok okulda birçok öğretmen pozitif haberleri geliyor'' dedi.

Eğitim Sendikasından İstanbul'da okullarda pozitif vaka uyarısı

Yüz yüze eğitimin başladığı 2 Mart tarihinde vaka sayısı 24 saat içinde yapılan teste göre 11.837 kişiydi. Daha o gün şube yönetici ve üyeleri ile yaptığımız değerlendirme ile okulların açılmasının büyük tehlike yaratacağını, okulların açılmasını en çok bizim istediğimizi fakat yaygın aşılama olmadan ve aralıksız 14 veya 28 gün kapanma olmadan bu kararın alınmasının geri dönülmez bir yanlış olduğunu belirtmiştik.

 

Çok üzülerek belirtiyoruz ki maalesef haklı çıktık. 23 Mart tarihli 24 saat içinde yapılan test sayısına göre günlük vaka sayısı 26.182 olarak tespit edildi. En basit hali ile 21 günde 250-300 binden fazla yeni vakamız oldu. Bunun anlamı ise bulaşma katsayısının artması ve mutasyon etkisi ile virüse yeni mutasyon şansı da tanımaktır.

 

Üyelerimizden aldığımız dönütler, şube sınırlarımız içindeki; Eyüpsultan, Beyoğlu, Şişli, Kağıthane, Beşiktaş ve Sarıyer ilçelerimizde, onlarca öğretmen ve öğrencimizin pozitif veya temaslı olması durumu ile karşı karşıya kaldığımızı gösteriyor. Yine bugün Şişli Zincirlikuyu İSOV Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Atilla ALTUNDAŞ Covid-19’a yenik düşmüş hayatını kaybetmiştir. Kederli ailesine; öğretmen, öğrenci ve velilerine baş sağlığı diliyoruz.

 

Yüz yüze eğitim başlamasaydı değerli müdürümüz veya Trabzon’daki beş değerli öğretmenimizi kaybeder miydik? Bilgi, tecrübe, liyakat konularını artık köşeye bırakıp vicdanınıza bu soruyu soruyoruz.

 

Yaptığımız anket ve araştırmalar çerçevesinde uzaktan eğitimde fırsat eşitliği ve diğer konular kapsamında verim alamadığımız açık. Peki yüz yüze eğitimde her şey yolunda da mı bu yolu seçtik? Yüz yüze eğitime katılım durumu da yetersiz çünkü velilerimiz çekiniyor.

 

Yaygın aşılama mı yapıldı? Eğitim emekçileri mi aşılandı? Salgının Türkiye’de bulaşma katsayısını mı düşürdük? Sars-Cov2’nin oluşturduğu Covid-19 virüsüne yönelik ilaç mı geliştirildi? Sosyo-ekonomik gelişmişlik ciddiyetinde olan diğer devletler gibi istisnasız tam kapanma uyguladık da vaka sayısını mı düşürdük? Hiçbiri olmadı. O zaman neden canlarımız kaybolurken yüz yüze eğitimde inat ediyoruz?

 

Biz şikayet etmiyoruz. Elimizde çözüm önerileri var. İlgili makamlar bizden çalışma yapmamızı; uygulama konularında biz gönüllü kamu hizmeti görenlerinden, rapor isterlerse hemen şimdi elimizi taşın altına koymaya hazırız. Ülkemizi ve halkımızı çok seviyor, bu ölçüde sarsıcı bir oranda kaygı duyuyoruz. Bu yanlış silsilesinin bitmesini istirham ediyoruz.

Kamuoyuna Saygıyla Duyururuz

Emre Alkan
Eğitim İş İstanbul 4 Nolu Şube Örgütlenme Sekreteri

 

Eğitim HaberleriEğitim Haberleri