ZİYA SELÇUK
Giriş Tarihi : 18-03-2021 19:44   Güncelleme : 18-03-2021 19:48

Okullar Yeniden Kapanır mı? Bakan Selçuk'tan Açıklama

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, birçok ilde açılan yeni EBA Destek Noktalarının açılışına katıldı. EBA ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulunan Bakan Selçuk, okullarla ilgili son dakika açıklamalarında bulundu

Okullar Yeniden Kapanır mı? Bakan Selçuk'tan Açıklama

UNICEF desteği ile kurulan destek noktalarında donanımların geliştiğini belirten Bakan Selçuk, “Bu 164 destek noktasında 15 öğrenci ve 1 öğretmen veya 20 öğrenci ve 1 öğretmen, masaüstü bilgisayar seti olmak üzere 3 bin 169 web kamerası var. Bu kamerayı yaygınlaştıracağız. Yani çocukların evlerinden de sınıfın içerisine bağlanması konusunda bir altyapı oluşturmaya da başladık” açıklamasında bulundu.

MEB Ziya Selçuk, Geride bıraktığımız günlerde yaptığı açıklamada “Yerinde Karar” vurgusu üzerinde durmuştu. Vaka sayılarının düştüğü illerde okulların açılması söz konusuyken arttığı illerde İl Hıfzıssıhha Kurulu okulları açmak ve kapatmak ile ilgili olarak karar verebilecek.  Sağlık Bakanlığı tarafından paylaşılan risk haritası ise okulların açılmasında belirleyici olacak.

OKULLAR TEKRAR KAPANABİLİR Mİ?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yaptığı açıklamada il hıfzıssıhha kurulu ve valilerin gözetiminde illere göre özel karar verebileceğini geçtiğimiz günlerde açıklamıştı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Yani diyelim ki yüksek riskli illerimiz var. Biliyorsunuz yerinde karar diye bir şeyden söz ediyoruz. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde yapılan toplantıda yerinde karar konusunda tüm bakanlıklara verilen görevler var. Çok yüksek riskli olan bir şehirde ilin hıfzısıhha kurulu, sayın valilerin gözetiminde o ille ilgili özel kararlar verebilir. Yani 'Burada çok yüksek risk var, biz bu hafta sınav yapmayalım, bu hafta okulu açmayalım, açalım' diyebilir" ifadelerini kullandı. Okulların tam kapasiteyle kapanmasına dair şuan resmi bir açıklama ise bulunmuyor.

Kaynak: Haber7.com

Eğitim HaberleriEğitim Haberleri