SENDİKA
Giriş Tarihi : 02-12-2020 14:45   Güncelleme : 02-12-2020 14:45

MEB uzaktan eğitimi yüz yüze eğitim mevzuatıyla yürütemez! Uzaktan eğitim yönetmeliği şart

Türk Eğitim Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yaşar Şahindoğan: MEB, uzaktan eğitimi el yordamıyla yürütemez. Yüz yüze eğitim mevzuatını uzaktan eğitim sürecinde uygulamaya çalışmak pek çok probleme yol açmıştır. MEB’e tavsiyemiz bir an önce bir uzaktan eğitim yönetmeliği oluşturması ve bakanlık birimlerini koordine edecek bir yapılanmaya geçmesidir.

MEB uzaktan eğitimi yüz yüze eğitim mevzuatıyla yürütemez! Uzaktan eğitim yönetmeliği şart

Yaşanan pandemi süreci göstermiştir ki MEB’in böylesi olağanüstü dönemlerde uygulayacağı bir uzaktan eğitim mevzuatı bulunmalıdır.

Bu süreçte yaşanan sıkıntıların bir çoğu bu alanda yaşanan eksiklikten kaynaklanmıştır. Tamamen yüz yüze eğitim şartlarına göre oluşturulmuş mevzuat bu dönemde havada kalmış ve ciddi sıkıntılar hissedilmiştir.

Yüz yüze eğitim mevzuatını uzaktan eğitim sürecinde uygulamaya çalışmak pek çok probleme yol açmış, bakanlık birimlerinin koordinasyonsuz müdahale ve mevzuatı uyarlama çabaları da adeta bir kaos ortamı yaratmıştır.

MEB’e tavsiyemiz bir an önce bir uzaktan eğitim yönetmeliği oluşturması ve bakanlık birimlerini koordine edecek bir yapılanmaya geçmesidir.

Mehmet Yaşar Şahindoğan
Türk Eğitim Sen Genel Başkan Yardımcısı

Eğitim HaberleriEğitim Haberleri