SENDİKA
Giriş Tarihi : 22-11-2020 02:07   Güncelleme : 09-01-2021 03:24

Eğitim Sen: Öğretmen ve öğrenciler gün boyu ekran karşısında olacak

Milli Eğitim Bakanlığı’nın uygulaması kapsamında öğretmenlere, EBA ve diğer uygulamalar üzerinden hafta içi saat 18.00’den sonra ve hafta sonları canlı ders görevi verilmeye başlandı. Eğitim Sen, uygulamanın sonlandırılması için MEB’e başvurdu.

Eğitim Sen: Öğretmen ve öğrenciler gün boyu ekran karşısında olacak

Öğretmenlerin hem yüz yüze hem uzaktan eğitim vermesi hem de bu derslere hazırlanması için evinde zaman geçirmesinin yanında, çalışma saatlerini oldukça geniş zamana yaydı. Eğitim Sen, uygulamanın sonlandırılması için MEB’e başvurdu.

Uygulamanın hukuksal dayanağının olmadığı ve anayasada yasaklanan angarya kapsamına girdiği belirtilen yazı ile öğretmenlerin dinlenmesi ve kendisi ile ailesine zaman ayırması gereken saatte de çalıştığı vurgulandı.

‘GÜN BOYU EKRAN KARŞISINDALAR’

Eğitim Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan, öğretmenlerin salgın sürecinde pazar günü hariç günün her saati çalıştırılabilen bir kesime dönüştürülmek istendiğini belirtti. Aydoğan, “Bu karar, aynı zamanda öğrencilerimizin gün boyu ekran karşısında kalmasına neden olmakta, sağlık açısından da hem öğrencilerimiz hem de öğretmen arkadaşlarımız açısından risk oluşturmakta, öğrencilerimizin dinlenme, beslenme, oyun oynama, kendine zaman ayırma hakkını da ellerinden almakta” ifadelerini kullandı

Sefa UYAR / Cumhuriyet

Eğitim HaberleriEğitim Haberleri