SENDİKA
Giriş Tarihi : 18-11-2020 13:20   Güncelleme : 18-11-2020 13:37

'Ek ders ücretlendirmeleri hususunda karmaşa oluşturacak yeni düzenlemelere gidilmemelidir'

2020 yılı sonuna kadar yüz yüze eğitime ara verilmesi kararından sonra Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Geylan, 'Ek ders ücretlendirmeleri hususunda karmaşa oluşturacak yeni düzenlemelere gidilmemelidir' ifadelerini kullandı

'Ek ders ücretlendirmeleri hususunda karmaşa oluşturacak yeni düzenlemelere gidilmemelidir'

Kabine toplatısından çıkan 31 Aralık 2020 tarihine kadar yüz yüze eğitime ara verilmesi kararından sonra Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan şu ifadelerde bulundu;

1-UZAKTAN EĞİTİM İÇİN TEDBİRLER HIZLI ŞEKİLDE ALINMALIDIR

  31 Aralık’a kadar devam edecek uzaktan eğitim sürecine dair hızlı tedbirler almalıdır.
 Öncelikle geride bıraktığımız süreçte yaşanılan düzensizliklere meydan verilmemelidir. Hatırlanacağı üzere,öğretim yılı başında aynı konularda dahi genel müdürlüklerin farklı yorumları olmuş, bu da kafa karışıklığına yol açmıştı. Dolayısıyla önümüzdeki sürece dair yazı ve yorumlar tek elden çıkarılmalıdır.

 Zaten ekonomik sıkıntılar içerisinde olan öğretmenlerimizin ek ders ücretlendirmeleri hususunda karmaşa oluşturacak yeni düzenlemelere gidilmemelidir. Öğretmenlerimizin mevcut haftalık ders çizelgeleri üzerinden yürütülen uygulama devam ettirilmelidir.

Bu konuda yeni bir karmaşa oluşturmak, @tcmeb eliyle öğretmenlerimizin kamuoyu önünde tartıştırılmasına neden olacaktır.Kısıtlama döneminde devlet okulları ile özel okul ve kurslarla ilgili uygulamalarda eş güdüm sağlanarak fırsat eşitsizliğine meydan verilmemelidir.

Yüz yüze eğitime ara verildiği için uzaktan eğitim sürecinde ölçme değerlendirmenin nasıl yapılacağı da düzenlenmelidir. Ölçme değerlendirmenin olmadığı bir uzaktan eğitimde hem motivasyonu sağlamak hem de verim almak mümkün değildir.


 
Hükümet,uzaktan eğitim araçlarına ve yeterli internet imkanına sahip olmayan öğrencilerimizin ihtiyaçlarını hızlı bir şekilde karşılamalıdır. Özellikle EBA dışı platformlardan yapılan canlı ders anlatımları ciddi oranda internet giderine neden olmaktadır.

Hükümet, canlı ders anlatımı için öğretmenlerimize ücretsiz internet hizmetini mutlaka sunmalıdır. Canlı ders sayı ve süresi hem öğretmenlerimiz hem de özellikle öğrencilerimiz açısından makul seviyede tutulmalıdır. Bu konuda taşra teşkilatı da uyarılmalı, öğrencilerimizin sağlığına zarar verebilecek ve aynı zamanda pedagojik açıdan da sıkıntılı olacak durumlara engel olunmalıdır.

Uzaktan eğitimde EBA TV daha etkin şekilde kullanılmalıdır. Böylece, internet ve kişisel bilgisayar imkanı ile televizyona sahip olma imkanı mukayese edildiğinde, muhtemel fırsat eşitsizlikleri nispeten engellenmiş olacaktır.

 

 

 

 

 

 

Eğitim HaberleriEğitim Haberleri