SENDİKA
Giriş Tarihi : 15-11-2020 22:35   Güncelleme : 12-08-2021 15:32

Öğretmenlerin Atama ve Yer Değiştirme Sorunları MEB’e İletildi

Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper ÖĞRETİCİ, MEB Personel Genel Müdürü Ömer İNAN’ı ziyaret etti. Öğretmenlerin atama ve yer değiştirmelerinde yaşadığı sorunları dile getiren ÖĞRETİCİ bu sorunların teşvik ve becayişi de içeren adil ve öngörülebilir bir yer değiştirme sistemi ile çözülebileceğini ifade ederek çözüm önerilerini içeren dosyayı iletti.

Öğretmenlerin Atama ve Yer Değiştirme Sorunları MEB’e İletildi

Genel başkan ziyaret sonrası yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

‘MEB Personel Genel Müdürü sayın Ömer İNAN’ı ziyaret ederek ücretli öğretmenliğin son bulması için öğretmen açığının yeni atamalar ile kapatılması, öğretmenler odasındaki farklı statülere son verilerek tüm öğretmenlerin KADROLU olması, sözleşmeli öğretmenlerin eş ve çocuklarına kavuşabilmesi, öğretmenlerin yer değiştirmelerindeki zorluklar başta olmak üzere yaşanan tüm bu sorunların çözümü için AES olarak hazırladığımız teşvik ile becayişi de içeren adil ve öngörülebilir atama, yer değiştirme raporumuzu ilettik.

Öğretmen açığı büyük çoğunluğu eğitim fakültesi mezunu olmayan ücretli öğretmenlerce değil, KADROLU atamalar ile kapatılarak öğrenci ve öğretmenler buluşturulmalıdır.

Mevcut hizmet alan ve bölgeleri yeniden yapılandırılmalı, çalışma güçlüğü çekilen bölgelerde sözleşmeli öğretmen istihdamından vazgeçilmelidir. İl içi-il dışı-mazeret yer değiştirmeleri kaos olmaktan çıkmalı, yıllardır istediği halde yer değiştiremeyen öğretmenler duyulmalıdır.

Teşvik ve becayişi de içeren adil ve öngörülebilir bir yer değiştirme sistemi ile bu sorunlar çözülebilir. Sayın müdürümüze ilgi ve alakalarından dolayı teşekkür eder, çalışmalarında kolaylıklar dilerim.’

Anadolu Eğitim Sendikası

 

Eğitim HaberleriEğitim Haberleri