SINAV
Giriş Tarihi : 02-12-2020 10:34   Güncelleme : 03-12-2020 00:15

Öğrenciler LGS ve YKS sınavlarında tüm müfredattan sorumlu olacak

MEB Liselere Geçiş Sistemi (LGS) ve Yükseköğretim Kurumları Sınavında (YKS) öğrencilerin tüm müfredattan sorumlu olduğunu tekrar hatırlattı.

 Öğrenciler LGS ve YKS sınavlarında tüm müfredattan sorumlu olacak

Milli Eğitim Bakanlığı, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) gibi sınavlarda öğrencilerin tüm müfredattan sorumlu tutulacağını belirtti.

TÜM MÜFREDATTAN SORUMLULAR

Öğrenciler devam ettiği sınıfın müfredatından sorumlu olacak ve tüm konu ile kazanımlardan yapılacak sınavlar ile ölçme ve değerlendirmelere katılacak.

Yüz yüze eğitim dışında kalan tüm dersler, uzaktan eğitim yoluyla tamamlanacak, öğrencilerin uzaktan eğitim yoluyla desteklenmelerine yönelik tedbirler okul yönetimlerince alınacak.

Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper ÖĞRETİCİ merkezi sınavlar ve Milli Eğitim Kurulu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Açıklamaları şöyle;

MEB ‘LGS ve YKS gibi merkezi sınavların kapsamında bir değişiklik söz konusu olmayıp öğrencilerimiz tüm müfredattan sorumlu olacaktır.’ açıklamasında bulundu. Merkezi sınava katılacak öğrenciler için müfredatı uzaktan eğitim ile yetiştirmek ne kadar mümkündür?

Kaldı ki uzaktan eğitime erişemeyen çok sayıda öğrenci varken bu öğrencilerin durumu ne olacaktır? Daha önce de söylediğimiz gibi olağanüstü dönemden geçtiğimiz şu günlerde MEB eğitim ile ilgili konuları paydaşları bir araya getirerek almalı, Milli Eğitim Kurulu oluşturulmalıdır.

İlerleyen dönemde yüz yüze eğitime geçilmesi planlanırken ilk kademeler içerisinde merkezi sınava girecek olan sınıflar olmalıdır.

Anadolu Eğitim Sendikası Basın Sekreterliği

 

Eğitim HaberleriEğitim Haberleri