GÜNCEL EĞİTİM
Giriş Tarihi : 25-02-2020 09:46   Güncelleme : 25-02-2020 10:28

Okullarda yeni bir ''tehlikeli oyun'' ortaya çıktı. Aile, idare ve öğretmenler hakkında suç duyurusunda bulundu

Öğrencilerin ''AİR'' adını verdikleri bu oyun Tofaş Fen Lisesi’nde okuyan bir öğrencinin ailesi tarafından tesadüfen ortaya çıkarıldı. Görüntülerle şoka uğrayan anne ve baba, soluğu okulda aldı. Okul yönetimi ve ilgililere videoyu izleten aile, yöneticilerden “çocuklar oyun oynuyor” yanıtını aldı. Aile, Müdür Yardımcıları, Rehber ve Tarih Öğretmeni hakkında görevi kötüye kullandıkları iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Okullarda yeni bir ''tehlikeli oyun'' ortaya çıktı. Aile, idare ve öğretmenler hakkında suç duyurusunda bulundu

İlkokul ve lise çağındaki öğrenciler arasında sosyal medya aracılığıyla yayılan oyunlar velileri endişelendirirken, öğrencilerin adına “AİR” dedikleri yeni bir “oyun” daha ortaya çıktı.

Daha önce Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un da uyarılarda bulunduğu “Çelme” oyununun ardından AİR oyunu ortaya çıktı.

Bursa Nilüfer’de bulunan Tofaş Fen Lisesi öğrencilerinin boş vakitlerde oynadığı AİR oyunu, bir veli tarafından tesadüfen ortaya çıkarıldı.

Öğrenciler “AİR” adını verdikleri bu oyunu telefonlarıyla kaydederken, aralarına dahil olan öğrencinin videosunu “abi” dedikleri isme gönderiyor.

Aralarından seçtikleri bir çocuğu yüksek bir yere kaldırıp, sağ ve sol bacaklarını açmasını isteyen çocuklar, yüksek bir yerden bacaklarını açan çocuğun üzerine atlayıp, “AİR” oyununun bir parçası yapıyor. Video çekilirken bazı öğrenciler, tekbir getiriyor. Çocuklara göre bu yalnızca bir oyunken aileler endişeli…

Oyunun Videosu:

AİLE SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Bu görüntüler Tofaş Fen Lisesi’nde okuyan bir öğrencinin ailesi tarafından tesadüfen ortaya çıkarıldı. Görüntülerle şoka uğrayan anne ve baba, soluğu okulda aldı. Okul yönetimi ve ilgililere videoyu izleten aile, yöneticilerden “çocuklar oyun oynuyor” yanıtını aldı. Aile, Müdür Yardımcıları, Rehber ve Tarih Öğretmeni hakkında görevi kötüye kullandıkları iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Anne G.E. oğlu A.E’nin telefonundan evdeki bilgisayarına aktarılmış olan dosyalarda ahlak dışı durumlarla karşılaştığı, okul pansiyonunda oğlunun erkeklik organına zarar verecek şekilde AİR isimli oyuna maruz kaldığı, okulda her yerde kamera olmasına rağmen okul yönetiminin bu duruma kayıtsız kalmak suretiyle görevlerini ihmal ettiklerini iddia etti.

Aile öncelikle Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne şikayette bulundu. Milli Eğitim Müdürlüğü konuyu Nilüfer Kaymakamlığı’na devretti. Ardından müfettişlerle görüşen aile, kamuya emanet edilen çocuklara zarar verildiği gerekçesiyle ilgililerden şikayetçi oldu. Aile, sonuç alamayınca Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) başvurdu.

SORUŞTURMA İZNİ VERİLMEDİ

Son olarak, İstanbul Bölge İdare Mahkemesi Birinci İdare Dava Dairesi 29.01.2020 tarihli kararla ilgililer hakkında soruşturma izni vermezken “Yapılan inceleme sonucunda ilgililer hakkında hazırlık soruşturması yapılmasına yeterli bilgi ve belgelerin dosya muhteviyatı itibariyle mevcut olmadığı anlaşıldığından itirazın reddine, soruşturma izni verilmemesine ilişkin kararın onanmasına” kararını verdi.

ANNE İSYANDA

Anne G.E.; “Çocukların ve okul yöneticilerinin yalnızca bir oyun diyerek hafife aldığı bu olay, bir eğitim yuvasında geçiyor. Aileler çocuklarını bunun için mi okula gönderiyor? Başvurmadığımız, sesimizi duyurmadığımız yer kalmadı. Bu görüntülerin bir oyun denilerek geçiştirilmesini kabullenemiyorum. Milli Eğitim Bakanlığı’nın sosyal medyada yayılan bu oyunlarla ilgili bir an önce önlem alması gerekiyor. Benim çocuğuma verilmiş fiziksel bir zarar olmasa da, okullarda yüzlerce çocuk bu şekilde zarar görüyor. Tüm çocuklarımız için endişeliyiz” diyerek tepki gösterdi.

Rabia Deniz

Odatv.com

Eğitim HaberleriEğitim Haberleri