ÖĞRETMEN
Giriş Tarihi : 24-02-2020 13:50   Güncelleme : 24-02-2020 23:33

Candaş Tolga Işık: Öğretmenlere de sınıfta kalma getirilecek mi?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, eğitimde sınıfta kalmanın geri getirileceğini açıkladı. Konuyu köşesinde yazan Candaş Tolga Işık, “Öğretmenlere de sınıfta kalma getirilecek mi?” diye sordu.

Candaş Tolga Işık: Öğretmenlere de sınıfta kalma getirilecek mi?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un eğitim sisteminde sınıfta kalma uygulamasının geri getirileceğini açıklaması çok konuşuldu. Konuyu köşesine taşıyan Candaş Tolga Işık, “Öğrenci ayağını sınıfta kalmayı getirerek çözdük, öğretmen ayağında ne yapacağız? Mesela İngilizce bilmeyen İngilizce öğretmenlerini, matematik bilmeyen matematik öğretmenlerimizi ne yapacağız?” yorumunda bulundu.

Posta yazarı Candaş Tolga Işık’ın yazısının ilgili yazısı şöyle:Öğretmenlere de sınıfta kalma getirilecek mi? Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk “Okuma yazma öğrenmeyen, dört işlem bilmeyen çocuklar mezun oluyor. Sınıfta kalmayı geri getireceğiz” demiş. Bakan sonuna kadar haklı. Lakin Sayın Bakan’a bir sorum var: Öğrenci ayağını sınıfta kalmayı getirerek çözdük, öğretmen ayağında ne yapacağız?

Mesela İngilizce bilmeyen İngilizce öğretmenlerini, matematik bilmeyen matematik öğretmenlerimizi ne yapacağız?! Ben bir öğretmen çocuğuyum, hiçbir öğretmenimizin kalbini kırmak istemem. Ancak ortada bir gerçek var: İngilizce öğretmenlerinin 4’te 3’ü KPDS İngilizce sınavından “C” alıyor. Matematik öğretmenleri KPSS matematik sınavında 25 soruda 10’da kalıyor!

Kaynak: Yeniçağ

Eğitim HaberleriEğitim Haberleri