İLANLAR
Giriş Tarihi : 28-02-2023 21:50   Güncelleme : 20-02-2024 03:13

İngiltere Vize

İngiltere Vize

İngiltere Vize

İngiltere, Türk vatandaşlarına vize uygulayan ve zor vize veren bir Birleşik Krallık ülkesidir. Bu nedenle bu ülkeye herhangi bir nedenle seyahat etmek isteyenlerin vize işlemleri sırasında dikkat etmesi gerekir. Çünkü değişik nedenlerden dolayı vize başvuruları reddedebilmektedir. Başvuru reddinden sonra daha önce yapılan işlemlerin tekrar yapılması gerekmektedir. Eğer İngiltere vize türleri ve başvuruda dikkat edilmesi gereken hususlar ve için gerekli belgelerle ile ilgili ne yapacağınızı bilmiyorsanız aşağıda belirtilen hususları dikkatle okumakta fayda vardır.

İngiltere’ye seyahat etmeye karar vermeden önce ne amaçla gideceğinize karar vermeniz gerekir. Çünkü her vize için istene belgeler ve harç ücretleri farklılık arz etmektedir.

İngiltere Vize Türleri Nelerdir?

Seyahat etme amacınıza ve süresine göre İngiltere vize türleri çeşitlilik göstermektedir. Ayrıca aldığınız vize ile Kuzey İrlanda hariç Birleşik Krallık ülkelerinden olan Galler ve İskoçya’yı da gezebilirsiniz. Schengen Bölgesi’nde yer alan İrlanda Cumhuriyetini İngiltere vizesi olmadan gezmeniz mümkün değildir. İngiltere’ye gitmek için alabileceğiniz 6 tür vize bulunmaktadır. Bu vize türleri kendi de arasında da değişik kısımlara ayrılmaktadır. Başvurulabilecek vize türleri şunlardır:

İngiltere Turistik Vizesi

Bu vize standart ziyaretçi vizesi olarak da adlandırılmaktadır. En fazla tercih edilen vize türüdür. Turistik vize türüne mesleki, kültürel, tıbbi, ticari, ya da gezi amaçlı kısa süreli seyahatler girmektedir. Kısa süreli yapılan aile ziyaretleri de bu gruba dâhildir. Aldığınız turistik vize ile bu ülkede en fazla 6 ay kalmanız mümkündür. Dilediğinizde süreyi uzatma imkânı vardır.

İngiltere Ticari Vizesi

İş görüşmesi ve toplantıları, spor faaliyetleri, ülkede iş yeri açmak, bilimsel araştırmalar, eğitim gibi sebeplerle İngiltere’ye gidiyorsanız ticari vizeye başvurmanız gerekir. Ticari vize alabilmeniz için beraber çalıştığınız iş ortaklarınızın sizin için davetiye göndermesi gerekir. Bu vize için ek belgeler sunmanız gerekebilir.

İngiltere Çalışma Vizesi

İngiltere’de faaliyet gösteren şirket veya kurumların, ihtiyaç duydukları işçi açığını kapatmaya yönelik olarak verilen vize türüdür. Çalışma vizesi kendi arasında 4 gruba ayrılmaktadır. Bunlar; genel, şirket, din adamı ve sporcu vizesidir.

 

Eğitim HaberleriEğitim Haberleri