ÖĞRETMEN
Giriş Tarihi : 13-02-2020 20:26   Güncelleme : 13-02-2020 21:03

Okul Öncesi Öğretmenlerinden kesintisiz 6 saat derse dava

Okul öncesi öğretmenleri adına Guncelegitim.com'a açıklama yapan Zümre Başkanı Seyhan KARUL, 'Okul Öncesi öğretmenlerine ek ücret ödemeden 6 saat kesintisiz çalıştırmak, Anayasa ve İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'ne' aykrıdır dedi.

Okul Öncesi Öğretmenlerinden kesintisiz 6 saat derse dava

Yönetmeliğe iptal davası açtıklarını belirten Seyhan Karul açıklamasında;

"Okul öncesi öğretmenleri 50'şer dakikalık 6 saatlik kesintisiz eğitim yapmaktadır. Diğer branşlar için ders ve dinlenme saatleri belirgin iken bizde bu süre belirsiz bırakılmaktadır. Olaya psikolojik açıdan bakıldığında, günlük ihtiyaçlarını karşılayamayan okul öncesi öğretmenlerinin motivasyonu düşmekte, oyun çağındaki çocuklar yıpranmaktadır.

Oysaki okul öncesi eğitim ayrı bir özen gerektirir. Sistemin en büyük eksikliği buradan başlamaktadır. Öğretmenlerin verimi düştükçe çocukların eğitim kalitesi olumsuz yönde etkilenmektedir. Öğrencilerin yaş grubu ve dikkat süreleri göz önünde bulundurulmamakta, sürecin uzun olması çocuğun okuldan soğumasına ve dikkat kaybı yaşamasına neden olmaktadır.

İlkokul öğrencisi 40 dk. ders 10 dk. tenefüs yaparken, okul öncesi öğrencisinin 50 dk. kesintisiz eğitim yapmasını güvenlik açısından savunanların, güvenlik çözümünü, ders saatini erkene almakta bulmaları uygun olanıdır.

Araştırmalarıma göre yasal olarak;

Okul Öncesi Öğretmenlerine ek ücret ödemeden 6 saat kesintisiz çalıştırmak İnsan Hakları Evrensel Beyannamesinin 23.2 maddesi, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesinin 4.2 maddesi, 1982 Anayasasının 10.5 ve 18.1 maddeleri, 4857 İş Kanunun 5. Maddesi ile 657 Sayılı Kanunun 18 ve 178. Maddelerine aykırıdır." dedi.

GUNCELEGITIM.COM / ÖZEL HABER

Eğitim HaberleriEğitim Haberleri