ÖĞRETMEN
Giriş Tarihi : 18-02-2020 19:38   Güncelleme : 08-11-2022 16:34

LGS başvuruları ne zaman başlıyor? Sınav hangi tarihte yapılacak?

LGS 2020 başvuru süreci ile ilgili önümüzdeki günlerde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bilgilendirme yapılacak. Başvuruların tamamlanmasının ardındansa sınav için geri sayım başlayacak. İşte 2020 Liselere Geçiş Sınavı ile ilgili bilinmesi gerekenler…

LGS başvuruları ne zaman başlıyor? Sınav hangi tarihte yapılacak?

LGS başvuruları için MEB’den gelecek resmi açıklamayı bekleyen öğrenciler başvuru süreci için geri sayıma başladı. Liselere Geçiş Sınavı kapsamında gerçekleştirilecek sınavda öğrenciler sorumlu oldukları alanlar üzerinden sınava katılacak. Peki, LGS 2020 ne zaman yapılacak ve başvurular ne zaman başlayacak?

LGS NE ZAMAN?
 
2020 yılında gerçekleştirilecek olan sınav 7 Haziran 2020 günü yapılacak. Öte yandan geçtiğimiz yıllardaki başvuru süreci göz önüne alındığında başvuru işlemlerinin Mart sonu ya da Nisan başında başlaması bekleniyor. Tarih netleştiğinde ise yine resmi bir açıklama yapılacak.
 
SINAV SİSTEMİ DEĞİŞMEDİ
 
Sınavda, 8'inci sınıf öğretim programları esas alınacak. Aynı gün yapılacak ve iki bölüm halinde uygulanacak sınavda çoktan seçmeli 90 soru sorulacak. Birinci bölüm, 50 soruluk sözel alandan oluşacak ve süresi 75 dakika, ikinci bölüm ise 40 soruluk sayısal alandan oluşacak ve süresi 80 dakika olacak.

Eğitim HaberleriEğitim Haberleri