MEB
Giriş Tarihi : 05-12-2019 22:13   Güncelleme : 05-11-2023 00:50

Öğretmenler İçin 'Google Öğretmen Portalı' oluşturuldu

Millî Eğitim Bakanı "Google ile birlikte öğretmene yatırım için yeni bir bakış açısıyla yeni bir yoruma geçiyoruz. Disiplinlerarası öğretimde bilgi işlemsel düşünmeye dair olan mesleki gelişim programı, ilk etapta 200 bini sınıf öğretmeni olmak üzere toplamda 1 milyon öğretmene ulaşacak." dedi.

 Öğretmenler İçin 'Google Öğretmen Portalı' oluşturuldu

Bakanlık olarak veriden enformasyona, enformasyondan bilgiye, bilgiden bilgeliğe doğru bir yolculuk için çaba gösterdiklerini ifade eden Selçuk, "Bugün, bunu öğretmenler üzerinden yeniden yorumlama zamanı."  diye konuştu.  
 
"Öğretmenler İçin Dijital Dönüşüm Programı" ile algoritmik düşünce becerilerinin, otomasyon süreçlerinin arkasında yatan beceri kümelerinin ele alınacağını dile getiren Selçuk, şöyle devam etti: "Öğretmen arkadaşlarımızla yaptığımız hizmet içi eğitimlerin, çalıştay ve kongrenin hepsinin temel amacı şu; biz beraber bir yolculuğu bu ülkenin çocukları, dünyanın çocukları, bu ülkenin geleceği için yapıyoruz ve bu yolculuğumuzu yaparken de daha yetkin olmaya ihtiyacımız var. Çünkü çocuklar gerçekten çok hızlı geliyorlar. Onlarla birlikte olan bu yolculuğumuzun daha da güzelleşmesi için öğrencilerimizin, çocuklarımızın ne hissettiği, ne düşündüğü ve neler yapmak istediği konusunda daha açık olmamızda yarar var." 
 
Selçuk, öğretmenlerin becerilerinin artırılması için süreçlerin hayat sahnesindeki tüm boyutlarla ilişkilendirilebilmesinin önemine dikkati çekerek, "Ama anlamı olmayan işlerin tekrar tekrar yapılması meselesi, öğretmenlerimizde de eğitim konusunda bir bıkkınlık oluşturabiliyor. Bu bıkkınlığın önüne geçebilir miyiz? Evet geçeriz. Geçiyor muyuz? Evet geçiyoruz." değerlendirmesini yaptı.  

Eğitim HaberleriEğitim Haberleri