SENDİKA
Giriş Tarihi : 13-11-2019 19:21   Güncelleme : 13-11-2019 19:21

Öğretmene Şiddet Kanun Teklifi TBMM’ye Taşınıyor!

Öğretmene Şiddet Son Bulsun! Kanun Teklifi TBMM’de…

Öğretmene Şiddet Kanun Teklifi TBMM’ye Taşınıyor!

Eğitim çalışanlarına yönelik şiddeti önleyecek etkili tedbirler alınması ve caydırıcı müeyyideler getirilmesi için Türk Ceza Kanunu’nun 112 inci maddesinde düzenleme yapılması amacıyla hazırladığımız yasa teklifini Milliyetçi Hareket Partisi TBMM Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Sayın Muhammed Levent Bülbül’e teslim ettik.

Artık eğitim çalışanlarına yönelik şiddetin son bulmasını istiyoruz. Öğretmenlerimiz, her önüne gelenin kolaylıkla ve cüretkarca hakaret edebildiği ya da şiddet uygulayabildiği kimseler olmaktan çıkarılmalıdır.

Her zaman söylüyoruz; öğretmene verdiğimiz değer, aslında çocuklarımıza verdiğimiz kıymettir.  Toplumun işte bu şuurla hareket etmesi ve öğretmenlerimize muteber bir tutumla yaklaşması gerekmektedir.

Tabii bunun yanı sıra ülkemizi yönetenlerin ve yasa koyucuların da eğitim çalışanlarına yönelik şiddeti önleyici ve öğretmenlik mesleğinin saygınlığını artırıcı tedbirleri alması gerekmektedir. Bu amaçla hazırladığımız yasa teklifini TBMM gündemine taşıyoruz. İnşallah teklifimiz TBMM’de bulunan tüm partilerin mutabakatıyla en kısa sürede hayata geçirilir. Diliyoruz ki, bundan sonra eğitim çalışanlarına yönelik şiddet uygulayanlar gereken müeyyideyle muhatap olurlar ve şiddet olaylarında yapanın yanına kar kalmaz.

Eğitim çalışanlarının bu önemli sorununa kayıtsız kalmayan ve TBMM nezdinde konunun takipçisi olacağını beyan eden MHP Grup Başkanvekili Sayın Muhammed Levent Bülbül’e ilgi ve duyarlılığından ötürü teşekkür ediyor, tüm milletvekillerimizi hem komisyon aşamasında hem de Genel Kurul sürecinde yasa teklifine destek olaya davet ediyoruz.

 

Talip Geylan
Türk Eğitim Sen Genel Başkanı

Eğitim HaberleriEğitim Haberleri