SENDİKA
Giriş Tarihi : 12-11-2019 21:40   Güncelleme : 12-11-2019 21:48

Ara Tatil Programında Cevap Bekleyen Sorular

Yayımlanan Ara tatil Programı öğrenci, öğretmen ve idareciler hem de faaliyetlerin bağlantılı olacağı kurumlar açısından cevap bekleyen sorular barındırıyor.

Ara Tatil Programında Cevap Bekleyen Sorular

Bu sene ilk defa uygulanacak olan ara tatile az bir zaman kala, okullar ve milli eğitim müdürlükleri arasında toplantılar, yazışmalar yoğunlaştı. Öğrencilerin ders dışı etkinliklere yönelerek rahatlamalarını, bireysel gelişimlerine katkı sağlamalarını, çevreyi tanımalarını amaçlayan bu ara tatil etkinlik programının amacına uygun bir şekilde gerçekleşmesini umuyoruz.

Ancak, böyle geniş çaplı bir faaliyet programının daha geniş zaman dilimine yayılması, planlamasının aceleye getirilmemesi en azından pilot uygulamalar yapıldıktan sonra ülke genelinde yaygınlaştırılması, etkinliklerin daha etkili ve sürekli olmasına yardımcı olacaktır. Akıllarda soru işaretleri olmayacaktır. MEB, en son yaptığı açıklamada bazı konulara açıklık getirmekle beraber toplamda 18 milyonun üzerinde öğrencinin bir hafta gibi kısa bir zaman içinde planlanan faaliyetleri yapabilmesi hem öğrenci, öğretmen ve idareciler hem de faaliyetlerin bağlantılı olacağı kurumlar açısından cevap bekleyen sorular barındırıyor.

1- Öğrencilerin faaliyetlere katılım zorunlu olacak mı? Yani ders gibi yoklama alınacak mı? Yatılı okullarda okuyan öğrenciler ne yapacak? Bir hafta boyunca yurtta mı kalacaklar? Öğretmenler yurt nöbeti tutacak mı?

2- Belirlenen faaliyetlerde seçim yapmak öğrenciye mi bırakılacak? Belirli alanlarda yığılma olduğunda öğrenciler nasıl yönlendirilecek?  Öğrencilerin ilgi ve alakaları gözetilecek mi?

3- Öğrenciler de 9:00- 13:00 arasında mı faaliyetlerini gerçekleştirecekler?

4- MEB'in yaptığı en son açıklamaya göre planlama, koordinasyon ve zorunlu olmayan haller dışında öğretmen görevlendirilmeyeceği belirtiliyor. Bu hallerin çerçevesini Çocuk Etkinlik İl Koordinasyon Kurulu belirleyecekse ihtiyaç halinde öğretmenler zorunlu olarak mı görevlendirilecek?

5- MEB açıklamasında okulların faaliyetlerde yer almayacağına yer verdi. Öğrenciler okul dışındaki mekanlarda mı faaliyetlerini yapacak?

6- İl ve ilçelerdeki bütün okullar okul dışındaki gezilecek görülecek aynı yerlere gittiklerinde karmaşa yaşanmayacak mı?

7- Faaliyetlere katılacak okul dışı kurumlar imkan ve zaman bakımından öğrencilere cevap verebilecekler mi?

8- MEB daha önceki duyurusunda velilerin de sürece dahil edileceğini açıklamıştı.Velilerin katılımı hangi düzeyde olacak?

9- MEB öğrenci ve öğretmenler açısından tatil hükmünde olmayan bu programın "Ara Tatil" olan adını değiştirmeyi düşünüyor mu?
 
Nihat ÖRS
AES Genel Teşkilatlandırma Sekreteri

 

 

Eğitim HaberleriEğitim Haberleri