SENDİKA
Giriş Tarihi : 12-11-2019 21:22   Güncelleme : 12-11-2019 21:30

Saadet Öğretmenin Ölümü İntihar Değil Cinayettir!

Gaziantep'te bir okulda henüz iki ay önce göreve başlayan Türkçe öğretmeni Saadet Harmancı, henüz 25 yaşında hayata veda etmiştir. Meslektaşımız, intihar etmeden önce sosyal medya hesabından yazdığı "Öğrencilerim haklarını helal etsinler gözüm gibi baktım hepsine üzülmesinler ben yapamadım mobbinge uğramaktan. Her gün pamuk ipliğine bağlısınız sözünden bıktım usandım" notuyla, failleri parmağıyla göstermiştir

Saadet Öğretmenin Ölümü İntihar Değil Cinayettir!

Eğitimciyi yok sayan, köleleştiren, güvencesizliğe mahkum eden politikaları gencecik bir meslektaşımızı canından etmiştir.

Evet, çiçeği burnunda bir eğitimci olmasına rağmen ölürken bile öğrencilerini düşünen Saadet öğretmen, cinayete kurban gitmiştir! O'nu sözleşmeli öğretmenlik politikasıyla güvencesiz çalışmaya iten bu iktidar öldürmüştür! Eğitimciye reva görülen bu statüsüzlük, art niyetli okul yöneticilerinin eline de koz vermekte ve binlerce öğretmenin hayatını zindana çevirmektedir. Saadet öğretmen, bizim tüm itirazlarımıza rağmen iktidarın elleriyle ördüğü bu güvencesiz sistemde can vermiştir.

Tüm ülkeyi yasa boğan bu hadiseyi, meslektaşımızın son mesajına rağmen "arkadaşlarına kızdığı için intihar etti" şeklinde haberleştiren yandaş medya da bu vicdansız manipülasyonuyla eline Saadet öğretmenin kanını bulaştırmıştır. Ülkede son iki haftada gerçekleşen yoksulluk, çaresizlik temelli intihar vakaları göstermiştir ki AKP düzeni içerisinde insanlarımız ölseler dahi muktedirleri yoksulluklarına inandıramamaktadır.

Saadet öğretmenimizin acı kaybı, bir milat olmalıdır. Eğitim-İş olarak Milli Eğitim Bakanlığı'na sesleniyoruz:

- Öğretmenin ücretlisi, sözleşmelisi olmaz! Öğretmen öğretmendir! Öğretmenlerin yarın ne olacaklarını kara kara düşündükleri hiçbir sistemin başarılı olma ihtimali yoktur. Bu insanlık dışı kölelik düzenine derhal son verilmeli, öğretmenlerin iş güvenceleri, gelişmiş ülkelerde olduğu gibi tahsis edilmelidir.

- Henüz mesleğe 2 ay önce başlamış Saadet öğretmene, her gün "Pamuk ipliğine bağlısın" diyecek kadar kötü kalpli, eğitimci düşmanı yöneticiler hakkında derhal soruşturma başlatılmalı ve gereği yapılmalıdır.

Meslektaşlarımıza da sesleniyoruz: Pamuk ipliğine bağlı değilsiniz! Yalnız değilsiniz! Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk'ün eğitim neferleri olarak, Eğitim-İş olarak her biriniz ile yoldaşlık için biz varız. İtildiğiniz çaresizlik, güvencesizlik çukurundan sizleri çıkaracak olan güç, dayanışma ve birlikte mücadeledir!

Eğitim İş

Eğitim HaberleriEğitim Haberleri