SENDİKA
Giriş Tarihi : 12-11-2019 21:00   Güncelleme : 12-11-2019 21:00

Ders işlerken öğrencisi tarafından darp edilen öğretmene Eğitim İş'ten destek!

Eğitim İş Konya Şubesi yöneticileri ve üyeleri ders işlerken öğrencisi tarfından darp edilen öğretmene sahip çıktı.

Ders işlerken öğrencisi tarafından darp edilen öğretmene Eğitim İş'ten destek!

Eğitim İş Konya Şube Başkanı Özgür Ulaş Yiğit tarafından yapılan basın açıklamasına, Eğitim İş önceki dönem Genel Başkanı Veli Demir ve sendika üyesi eğitimciler katıldı.Basın açıklamasında Şube Başkanı Özgür Ulaş Yiğit; "AKP iktidarının, toplumu kutuplaştırma ve öğretmenleri itibarsızlaştırma politikalarının bir sonucu olarak ne yazık ki eğitimcilere yönelik şiddet eylemleri son yıllarda giderek artmaktadır. Bunun bir örneği geçtiğimiz günlerde şu anda önünde bulunduğumuz okulumuzda yaşanmış, öğretmenimiz sınıfında ders verirken öğrencisi tarafından darp edilmiştir.
 
Son yıllarda üzülerek şahit oluyoruz ki, öğretmene şiddet vakaları artık sıradanlaşmış üçüncü sayfa haberleri arasına girmiş durumdadır. Neredeyse gün geçmiyor ki, öğrenci ya da veli tarafından sözlü ya da fiziki şiddete maruz kalan bir öğretmen haberiyle karşılaşmayalım.

Öğretmenlerimizin motivasyonuna, itibarına, sıhhatine ve hatta canına kast eden şiddet vakaları, artık eğitim hayatımızın en hayati problemlerinden birisi haline gelmiştir.

Öğretmene ve kamu çalışanlarına yönelik şiddet hadiseleri üzerine ciddi idari ve hukuki tedbirler ivedilikle alınmalıdır. Şiddet vakaları konusunda önleyici ve caydırıcı tedbirleri hayata geçirecek mevzuat düzenlemeleri zaman kaybedilmeksizin hayata geçirilmelidir. Psikolojik danışmanlık hizmetlerinin etkin hale getirilmesi, disiplin yönetmeliklerinin yetersizliklerinin giderilmesi, okullarda güvenlik önlemlerinin alınması gibi düzenlemelerin yanı sıra hepsinden öncelikli olarak öğretmenlerin itibarının artırılmasına yönelik tedbirlerin alınması kaçınılmazdır. Öğretmene verilen değer hususunda öğrenci ve ailelerin bilinçlendirilmesi, öğretmene şiddet vakalarının önünün alınması anlamında gözden kaçırılmaması gereken hususların başında gelmelidir.

Tekraren Milli Eğitim Bakanlığı´na ve Hükümete çağrıda bulunuyoruz:


EĞİTİM CİDDİ BİR İŞTİR, BEYAZ ÖNLÜK GİYMEYLE, ZİL SESİNİ KISMAKLA BU İŞLER OLMAZ.

Öğretmenlerimize yönelik şiddet vakalarını önleyebilmek için bahsi geçen mevzuat düzenlemeleri için hemen, hiç vakit geçirmeden, derhal harekete geçilmelidir.

Buradan ilan ediyoruz; şiddet konusunda gerekli mevzuat düzenlemeleri yapılmaz ise, bundan sonra yaşanabilecek şiddet vakalarının sorumlularından birisi olarak bu tedbirleri almayan makamları göreceğiz!

Buradan ailelere de çağrıda bulunuyoruz: Çocuklarınız, çocuklarımızdır. Onları daha güzel bir geleceğe hazırlamak için en az sizler kadar istekli olduğumuzu bilmenizi istiyoruz. Takdir edersiniz ki, eğitim, okul, aile ve çevre ile bütün olarak yürütülen bir süreçtir. Sizden tek arzumuz; öğrencilerimizle aramızda oluşturduğumuz sevgi ve saygıya dayalı beraberliğimize katkı sağlamanızdır.

Unutmayalım; öğretmen sahip çıkmak geleceğimize sahip çıkmaktır.”

Bizler, ister sendikalı ister sendikasız olsun bütün öğretmenlerimizin yanındayız.

Sözlerime Fakir BAYKURTUN sözleriyle son veriyorum

‘’Öğretmen yalvarmaz, öğretmen boyun eğmez, öğretmen el açmaz, öğretmen ders verir’’ dedi.

Eğitim HaberleriEğitim Haberleri