ÖĞRETMEN
Giriş Tarihi : 31-01-2020 23:54   Güncelleme : 31-01-2020 23:54

Hava Durumu 15 Günlük

Hava Durumu 15 Günlük

Hafta başından itibaren devam eden yağışlar batı illerimizde sona ererken, doğu ve güneydoğu bölgelerinde sağanak yağmur ve kar yağışı devam ediyor.

Doğuda yağışlar kısmen devam ederken, Yurdun kuzey ve doğu kesimlerinin kısmen parçalı ve çok bulutlu, Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Karaman ve Niğde çevrelerde yağış bekleniyor. Kıyı kesimlerde yağmur ve sağanak, diğer iç kesimlerinde ise karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Ordu, Giresun ve Trabzon çevreleri ile sabah saatlerinde Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda kuvvetli yağmur ve sağanak, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Kahramanmaraş, Malatya ve Elazığ’ın güneyi, Tunceli, Bingöl, Muş, Van’ın güneyi, Hakkari ve Bitlis çevrelerinde yoğun kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Rüzgar; Yurdun iç ve güneybatı kesimlerinde kuzey ve kuzeybatı, güneydoğu kesimlerde güney ve doğu, Marmara ile zamanla kuzeybatı kesimlerde güney ve batı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısında kuzeybatı, güneydoğu kesimlerde güneydoğu yönlerden kuvvetli, Doğu Akdeniz ile Adıyaman çevrelerinde zaman zaman fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

 

Doğu Anadolu’da Yoğun Kar Yağışları Bekleniyor!

Gece saatlerinden itibaren Erzincan, Tunceli'nin yüksek kesimleri, Bingöl, Muş, ile Malatya ve Elazığ illerinin güneyinin yüksek kesimlerinde Bitlis, Şırnak, Hakkari, Ağrı ile Van’ın güney ilçelerinde yoğun kar yağışı beklendiğinden ulaşımda aksamalar, tipi, dağlık ve eğimli bölgelerde çığ, buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

 

Orta ve Doğu Karadeniz Kıyılarında Kuvvetli Yağmur Bekleniyor!

Yapılan son değerlendirmelere göre; bu gece saatlerinden itibaren Ordu ve Giresun ile zamanla Trabzon ve Rize kıyılarında kuvvetli yağmur (30-60 kg/m2), bu illerimizin 600 m üzeri yüksek kesimleri ile Gümüşhane çevreleri, doğu ilçeleri başta olmak üzere Tokat’da yoğun kar yağışı (20 cm üzeri) beklendiğinden 

 

Güneydoğu Anadolu’da Kuvvetli Yağışlar Devam Ediyor!

Güneydoğu Anadolu’nun doğusunda (Mardin, Diyarbakır, Siirt, Şırnak’ın batısı ile Şanlıurfa’nın doğusunda kuvvetli (20-60 kg/m2) yağmur ve sağanak yağış bekleniyor. Yağışların yarın akşam saatlerinden sonra karla karışık yağmur ve kar yağışına dönüşeceği ve Cumartesi sabah saatlerinde bölgede etkisini kaybedeceği tahmin edildiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

 

Marmara Bölgesi Hava Durumu

01.02.2020 Cumartesi sabah saatlerinde İstanbul, Kocaeli, Yalova ve Sakarya çevrelerinin hafif yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgar; Güney ve Güneybatı yönlerden orta kuvvette yer yer kuvvetli (30-50 km/sa) eseceği tahmin ediliyor. Batı Karadeniz’de fırtınamsı rüzgar bekleniyor. İstanbul hava durumu: en yüksek hava sıcaklığı 12°C, en düşük hava sıcaklığı ise 8°C olması bekleniyor. Daha fazla ayrıntı için hava durumu 15 günlük sitesindeki İstanbul hava durumu sayfasını ziyaret edebilirsiniz

 

İç Anadolu Bölgesi Hava Durumu

Parçalı ve çok bulutlu, Karaman ve Konya dışında, bölge genelinin hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayları beklendiğinden, sürücülerin dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıldı. Ankara hava durumu: Ankara’da sabah saatlerinden itibaren hafif kar yağışı bekleniyor. Önümüzdeki hafta boyunca herhangi bir yağış beklenmiyor. Hava sıcaklıkları geçtiğimiz haftaya göre 1-2 derece daha düşerek, gece sıfırın altında -4°C, gündüz ise ortalama 5°C civarında olması bekleniyor. Rüzgar; ara sıra orta kuvvette ve genelde hafif esmesi bekleniyor.

 

Havadurumu15gunluk.xyz

Havadurumu15gunluk.xyz Türkiye’nin her ili ve ilçesi için saatlik, günlük, haftalık ve aylık hava durumu bilgilerini ziyaretçilerine sunuyor. Türkiye’de ilk kez en uzun süreli hava tahmini yapan site olmuştur. Sadece hava durumu 15 günlük değil hava durumu 90 günlük gibi 3 aya kadar hava tahminleri yapılabilmektedir. Önemli hava uyarıları; ani yağış, fırtına gibi tehlike oluşturabilecek durumlarda sayfanın üst kısmında uyarı ikonu ile ziyaretçiler bilgilendirmektedir. Sitede en başarılı hava tahminlerinin yanında sayfanın kullanım kolaylığı, kolay ve anlaşılır hava durumunu gösteren ikonları, hava ikaz sistemi ve sürekli güncel hava tahminleri bu siteyi diğer sitelerden ayıran en önemli özelliklerindendir. Mevcut hava sıcaklığı, hissedilen sıcaklık, rüzgar yönü, rüzgar hızı, görüş alanı, nem oranı, çiğ noktası, bulut oranı, yağış oranı gibi bilgileri de öğrenmek için en çok tercih edilen hava tahmin sitesi havadurumu15gunluk.xyz’dir.

 

15 Günlük Hava Durumu Neden Gereklidir?

Ülkemizde 15 günlük hava durumu tahminleri birçok alanda kullanılabilecek bir bilgi kaynağıdır. Denizcilikte, balıkçıların denize açılacağı zamanı seçmek için ilk önce açılacağı denizde fırtına ve rüzgar olup olmadığını kontrol etmek ister. Çiftçilerimiz tarlaya tohum atacağı günü hava durumuna bakmadan seçmezler. Aynı şekilde hasat zamanında yine 15 günlük hava tahminleri önemlidir. Kendi araçlarıyla yolculuğa çıkacaklar, yol güzergahında kar, buz ve yağış şeklini öğrenmek için Hayvancılık yapanların özellikle yaylalarda 15 günlük hava durumun bilmesi hayat kurtarır. Bunun için havadurumu15gunluk.xyz sitesini her zaman ziyaret edebilirsiniz.

Eğitim HaberleriEğitim Haberleri