SENDİKA
Giriş Tarihi : 18-10-2019 22:16   Güncelleme : 21-01-2021 00:34

Eğitim İş Kuruluşunun 14. yıldönümünü İzmir’de kutladı

Eğitim İş Kuruluşunun 14. yıldönümünü düzenlediği etkinliklerle ve Anemon Fuar Otel'de verdiği resepsiyonla kutladı.

Eğitim İş Kuruluşunun 14. yıldönümünü İzmir’de kutladı

İzmir Şubelerimiz adına İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Adem Yıldırım günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Yıldırım, Eğitim-İş’in 14 yıl önce, Mustafa Necati’nin devrimciliğinden, TÖS'ten, TÖB-DER'den, Köy Enstitülerinden, Fakir Baykurt’tan devralınan azim ve mücadele gücüyle kurulduğunu vurguladı ve şöyle konuştu:

 
“Laik, demokratik, bilimsel ve kamusal eğitimin askıya alınmaya, Cumhuriyet eğitim sisteminin ve oluşturduğu kültürün tasfiye edilmeye çalışıldığı, Atatürk devrim ve ilkelerinin yok edilmek istendiği bir süreç yaşanmaktadır.
 
Eğitim-İş tam da böyle bir dönemde, AKP iktidarına karşı yürütülen muhalefetin demokratik ve meşru mücadeledeki en önemli direnç merkezlerinden biri haline gelmiştir.
 
Tüm bu olumsuzluklara karşın örgütümüz emek, demokrasi, özgürlük ve ülkeye sahip çıkma mücadelesinin hep içinde, hep önünde olmuştur. Eğitim-İş’in böyle bir süreçte mücadele alanı içinde olması, emeğimiz, ülkemiz ve ulusumuz açısından çok büyük bir anlam ve önem taşımaktadır.
 
Cumhuriyet'imize, emeğimize, demokrasimize saldırıların daha da arttığı bu günlerde, mirasçısı olduğumuz devrimci mücadele geleneğinin omuzlarımıza daha fazla sorumluluk yüklediğinin bilincindeyiz.
 
Emperyalistlere, faşistlere, bölücülere karşı sarsılmadan sergilediğimiz dik duruş, bizim tarihsel sorumluluğumuzdur.
 
Eğitim-İş, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk'ün eğitim neferlerinin kalesidir. Ve bu kale dimdik ayakta kaldığı sürece Cumhuriyet'in aydınlanma devrimlerine içten ve dıştan yapılan hiçbir saldırı amacına ulaşamayacaktır.
 

 

 

 

 

 

 

 

Eğitim HaberleriEğitim Haberleri