ÖĞRETMEN
Giriş Tarihi : 21-10-2019 15:40   Güncelleme : 21-11-2022 15:47

Soru-cevap: 28 Ekim tatil mi, yarım gün mü? 29 Ekim’de öğretmenlere ek ders ücreti ödenir mi?

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için tatil planları yapanlar için merak edilen 28 Ekim’de tatil olacak mı? Bu yıl 29 Ekim Salı gününe denk geldiği pazartesi gününün tatil edilip edilmeyeceğine dair insanların kafalarında sorular oluşmaya başladı.

Soru-cevap: 28 Ekim tatil mi, yarım gün mü? 29 Ekim’de öğretmenlere ek ders ücreti ödenir mi?

28 Ekim tatil değil, ancak öğrenciler o gün okula yarım gün gidecekler. 
 
Cumhuriyetin ilan edildiği 29 Ekim Günü Ulusal Bayram olarak kutlanmaktadır. Türkiye’de resmi bayram 28 Ekim günü saat 13:00 de başlar ve 29 Ekim gün sonuna kadar devam eder.
 

28 - 29 EKİM RESMİ TATİL Mİ?

Cumhuriyet Bayramı'nın kutlandığı ülkelerde 28 Ekim öğleden sonra ve 29 Ekim tam gün olmak üzere bir buçuk gün resmî tatildir.

İlgili yönetmeliğe göre:
 
‘’İl düzeyinde milli ve mahalli bayramların kutlamaları için kurulan hazırlık komitelerinde görevli öğretmen ve yöneticiler, söz konusu bayramların hazırlık çalışmalarına ve törenlerine sınıf veya okul bütünlüğünde katılan öğrencilerin öğrenim gördükleri eğitim kurumlarının öğretmen ve yöneticileri ile milli bayramlar nedeni ile tatil edilen günlerde ders görevlerini yerine getiremeyen öğretmen ve yöneticiler, bu sürelerde üzerlerinde bulunan ders, varsa ek ders, ders niteliğinde yönetim, hazırlık ve planlama görevlerini yapmış sayılırlar.’’ denilmektedir. 

Sonuç olarak, 28 Ekim öğleden sonra ve 29 Ekim günü ek ders ödemesi yapılacaktır
 

Eğitim HaberleriEğitim Haberleri