MEB
Giriş Tarihi : 11-09-2019 20:20   Güncelleme : 11-09-2019 20:23

MEB Destekleme ve Yetiştirme Kursları Takvimi Açıklandı

2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı Destekleme ve Yetiştirme Kursları takvimi açıklandı.

MEB Destekleme ve Yetiştirme Kursları Takvimi Açıklandı

Destekleme ve Yetiştirme Kurslarına, Millî Eğitim Bakanlığımıza bağlı resmî ortaokullar, imam hatip ortaokulları, resmî ortaöğretim kurumları ve açık öğretim kurumlarına devam eden istekli öğrenciler ile mezun durumdaki kursiyerler başvurabilecek.Resmî örgün eğitim kurumları, açık öğretim kurumlarına devam eden öğrenciler kayıtlı oldukları okulun bulunduğu ilçe sınırı içindeki kurs merkezlerinden birine e-kurs modülünden başvuru yapabilecek. https://e-kurs.meb.gov.tr/Login.aspx#aktifKurslar

Resmî örgün eğitim kurumlarına devam eden öğrenciler Eğitim Bilişim Ağı (EBA) internet sitesindeki “e-Okul Bilgileri İle Giriş Bölümü”nden başvuru yapacak. Açık öğretim okullarında okuyan öğrenciler, kurs başvurusu için halk eğitimi merkezi müdürlüklerinden aldığı e-kurs şifresi ile e-kurs modülüne giriş yaparak DYK komisyonlarınca belirlenen okulları tercih edecek.
 

Kurslara devam eden mezun öğrenciler, halk eğitimi merkezi müdürlüklerine diploma veya mezuniyet belgesi ile müracaat ederek, alacakları e-kurs şifresi ile e-kurs modülü üzerinden başvuru yapacak.Devam zorunluluğu bulunan destekleme ve yetiştirme kursları ücretsiz olarak verilmektedir.Destekleme ve yetiştirme kurslarına kayıt yaptıran öğrencinin kursa devamı zorunlu olacak. Her kurs döneminde okutulması gereken toplam ders saatinin 10’da biri kadar özürsüz devam etmeyen öğrencinin kurs kaydı silinecek.

Bir sınıfa devam edecek kursiyer sayısının 10’dan az, 20’den fazla olmaması esas olacak. Kursiyer sayısının 20’den fazla olması durumunda ikinci sınıf oluşturulacak. Ancak, tek sınıflı kurs programlarında sınıf kapasitesi dikkate alınarak kursiyer sayısı 24’e kadar çıkarılabilecek.

Destekleme ve Yetiştirme Kursları İş Takvimi

Destekleme ve yetiştirme kursları ne zaman başlayacağı merak ediliyordu. 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı Destekleme ve Yetiştirme Kursları e-Kılavuzu yayımlandı. Kılavuza göre  Destekleme ve Yetiştirme Kursları merkezi başvuruları 9-13 Eylül 2019 tarihleri arasında yapılacak. Öğretmen başvuruları ise 14-18 Eylül 2019 tarihleri arasında alınacak. Öğrenci başvuruları ise 19-23 Eylül tarihleri arasında yapılacak. Öğrenciler ders ve öğretmen tercihinde bulunabilecek. Bu çerçevede24-29 Eylül tarihleri arasında kurs sınıfları oluşturulacak. Kursların başlayacağı tarih ise 30 Eylül 2019.

Destekleme ve yetiştirme kursları kılavuzu için BURAYA tıklayınız. 

egitimradyosu.com

Eğitim HaberleriEğitim Haberleri