ÖĞRETMEN
Giriş Tarihi : 07-09-2019 21:51   Güncelleme : 07-09-2019 21:51

Eğitim-Sen’li 3 öğretmen ihraç edildi

Didim’de 3 yıl önce katıldıkları basın açıklamaları ve Eğitim-Sen Genel Merkezi’nin talimatıyla eşlik ettiği boykotlar sebebiyle görevden alınan 3 öğretmen, okulların açılmasına 3 gün kala göreve dönmeyi beklerken ihraç edildi.

Eğitim-Sen’li 3 öğretmen ihraç edildi

6 Eylül 2019 tarihinde aldıkları tebligatlarla ihraç edildiklerini öğrenen 3 öğretmen için Eğitim-Sen Didim Temsilciliği’nde basın açıklaması yapıldı.

“KORKUTMA POLİTİKASININ BİR PARÇASI”

Basın açıklamasını yapan Eğitim-Sen Didim Temsilcisi öğretmen Turgay Elçi, halen devam eden mahkeme sürecinin sonucu beklenilmeden ihraç edilen öğretmenlere karşı yapılanların adaletsiz ve hukuksuz bir şekilde devam ettiğini belirtti. Olağanüstü hal döneminde KHK ile ihraç edilen birçok eğitimcinin bulunduğunu ve yeni ihraçların İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün isteği ve bakanlık oluruyla kendilerine tebliğ edildiğini kaydeden Elçi, 17 Eylül'de üçüncüsü yapılacak olan mahkemeyi beklemeden gerçekleştirilen işlemin, korkutma politikasının bir parçası olduğunu ileri sürdü. Elçi, hukuken verilebilecek tüm mücadeleleri genel merkezin de desteğiyle sürdüreceklerini söyledi.

“HUKUKA GÜVENMEK İSTİYORUZ”

İhraç edilen öğretmenlerden Dursun Keleş ise, “Bu yapılanları sindirme ve korkutma politikasının bir parçası olarak görüyoruz, hukuka güvenmek istiyoruz. 17 Eylül'deki mahkeme sürecinin ardından görevlerimize dönmeyi beklerken ihraç edildik. Geriye dönmek için dava açıp bu mücadelemizi kazanacağız” diye konuştu. Dursun Keleş’in yanı sıra Mehmet Sarıtaş ve Gökhan Gök’ün de ihraç edilen öğretmenler oldukları öğrenildi.

Kaynak: Hüseyin Çalışkan - sesgazetesi.com.tr

Eğitim HaberleriEğitim Haberleri