OKUL
Giriş Tarihi : 23-08-2019 13:09   Güncelleme : 23-08-2019 13:14

Doğa Koleji’nden ‘kriz’ açıklaması

Doğa Koleji, öğretmenlerin maaşlarının ödenememesi ve okul yönetiminin bankalara devredileceği iddialarına ilişkin “Ekonomide son dönemde yaşanan konjonktürel dalgalanmalardan kısmen etkilense de tüm birimlerimizle yeni eğitim öğretim dönemine hazır olduğumuzu belirtmek isteriz” açıklaması yaptı.

Doğa Koleji’nden ‘kriz’ açıklaması

Son dönemde ekonomik sorunları ile gündeme gelen ve 124 kampüsü ile Türkiye’nin en büyük özel okul zinciri olan Doğa Koleji, sürece ilişkin yeni bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, “2019-2020 eğitim-öğretim yılında yeni açılan Adıyaman, Konya Beyşehir, İzmir Torbalı, Çanakkale Biga, Giresun ve Ankara Bağlıca kampüsleri ile kampüs sayısını 129’a çıkaracak olan Doğa Koleji, 9 Eylül 2019 tarihinde eğitim ve öğretim faaliyetlerine başlayacaktır. Ayrıca 8. ve 12. sınıf öğrencilerine 19 Ağustos 2019 tarihinde eğitime başlanmış, öğrencilerin kitapları teslim edilmiş, bu konudaki sorumluluk tarafımızca yerine getirilmiştir” ifadeleri kullanıldı.
 
‘Konjonktürel dalgalanma’
 
Okullar ve çalışanların yaşadıklarının nedenlerine ilişkin “ekonomik kriz” yerine “konjektürel dalgalanma” kavramını kullanan okulun açıklamasında, “Geçmişte, bazı lisanslı kampüsler tarafımızca devralınmış, bazı merkez kampüsler ise lisanslı olarak devredilmiştir. Mevcut durumda Doğa Koleji’nin 57 kampüsü lisanslı (franchise) olarak yönetilmektedir. Doğa Koleji, tüm kampüslerinde uygulanan eğitim modeli tek bir merkezden yönetilmektedir. Doğa Koleji, eğitim sektöründeki öncü konumunu, akademik ve idari kadrosundan aldığı güç ve vizyonla kazanmıştır. Kurumumuz, ekonomide son dönemde yaşanan konjonktürel dalgalanmalardan kısmen etkilense de; tüm birimlerimizle yeni eğitim öğretim dönemine hazır olduğumuzu belirtmek isteriz” denildi.

Cumhuriyet

Eğitim HaberleriEğitim Haberleri