OKUL
Giriş Tarihi : 11-08-2019 02:12   Güncelleme : 13-08-2019 14:35

Devlet okulunda ücretli özel sınıf iddiası

Kağıthane’de bulunan bir ilkokul, açtığı özel sınıfa kayıt yaptırmak isteyenlerden 2800 TL ek ücret talep ediyor. Okul müdürü bu uygulamanın Bakanlık onaylı olduğunu iddia ediyor

Devlet okulunda ücretli özel sınıf iddiası

Devlet okulunda kayıt borsası

Birgün'den Baran DÖNER 'in haberine göre;  İSTANBUL Kağıthane İmece İlkokulu’nda sınıflar özel ve normal şeklinde ayrılmış durumda. Çocuğunu okula kaydetmek isteyenlerden 2800 TL “özel sınıf” parası isteniyor. Ödemeyenlerin çocukları normal sınıfa, ödeyebilenler ise 3 özel sınıftan birine kaydediliyor.
 
Bu uygulamaya tepki gösteren veliler devlet okulunda böyle bir uygulamanın yanlış olduğunu ve herkese eşit davranılması gerektiğini söyledi. Okul müdür vekili ise bu uygulamanın milli eğitim onaylı olduğunu aynı zamanda para talep etmelerinin aletlerden ve ücretli öğretmenlerden kaynaklandığını ifade etti.
 
VELİLER UYGULAMAYA TEPKİLİ
 
Devlet okullarında uygulanan paralı sınıf ayrımına veliler tepki gösteriyor. Kağıthane İmece İlkokulu’na çocuğunu kaydettirmek isteyen bir veli bu uygulama hakkında şunları söyledi: “Ben çocuğumu bir sınıfa kaydettirmek istedim. 2 bin 800 lira para istediler. Devlet okullarında parayla özel sınıf satılması hayli yaygın bir uygulama ve buna maalesef yıllardır göz yumuluyor. Devlet her sınıfa yüksek kalite sağlamakla yükümlüdür. Çocukların eşit şartlarda eğitim görmesinden yanayız. Böyle giderse eğitim tamamen paralı duruma dönecek gibi görünüyor. Böyle bir durumu kabul etmiyoruz” dedi.
 
MİLLİ EĞİTİM ONAYLI
 
Kağıthane İmece İlkokulu Müdürü İlker Kurt, bu uygulamanın milli eğitim onaylı olduğunu iddia ederek, ‘isteyen velilerin bu uygulamadan yararlanabileceğini’ söyledi. Okulun normal eğitim verdiğini ve bir ayrımcılık yapılmadığını belirten Kurt, sözlerine şöyle devam etti: “Okulumuzda çocuk kulübü faaliyetleri var. Bu faaliyetlerin hepsine katılmak isteniyorsa böyle bir ücret ödenmesi gerekiyor. Bu uygulamalar ders saati dışında yapılıyor. Robotik yazılım, müzik sınıfı gibi sınıflar bulunuyor. Çocuk kulübü faaliyetlerinin derslerine giren öğretmenler dışarıdan ücretli olarak getiriliyor. Devletin belirlemiş olduğu ders saati ücretleri var. Bu durum resmi bir durumdur. Bunların resmi belgeleri ve bordroları bulunuyor. Bunların maliyeti çok yüksek olduğu için velilerle anlaşıp bunu başarabilirsek yapmaya devam edeceğiz.”

Birgun.net

 


Özel sınıf ücretleri 10 bin liraya kadar çıkıyor

Eğitim HaberleriEğitim Haberleri