ATAMA
Giriş Tarihi : 05-08-2019 16:24   Güncelleme : 05-08-2019 16:24

MEB Yönetici Mülakatlarında Tüm İllerin Sonuçlarını Liste Olarak Yayımlamalıdır

Anadolu Eğitim Sendikası (AES) Genel Başkanı Mehmet Alper ÖĞRETİCİ sendika olarak yönetici atamalarında her zaman ehliyet ve liyakat vurgusu yaptıklarını dile getirdi.

MEB Yönetici Mülakatlarında Tüm İllerin Sonuçlarını Liste Olarak Yayımlamalıdır

Son yapılan yönetmelik değişikliği ile müdür ve müdür yardımcılığı için Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı ÖSYM tarafından yapılmış ve sınav puanına göre adaylar mülakatlara çağrılmıştı.

GENEL OLARAK SINAV VE MÜLAKAT PUANLARI AYNI
Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya SELÇUK yönetici mülakatları için ‘sınav puanın aynısı verilecek’ demişti. Mülakat sonuçlarını açıklanan illere baktığımızda torpil bekleyenlerin hüsrana uğradığını, genellikle mülakat puanlarının yazılı sınav puanları ile aynı olduğunu görmekteyiz.

TÜM İLLERİN MÜLAKAT SONUÇLARI LİSTE HALİNDE YAYIMLANMALI
Ancak çok az da olsa bazı yerlerde mülakat puanından düşük alanların bilgisi tarafımıza ulaşmaktadır. MEB bunlara açıklık getirmeli, illerin mülakat sonuçlarını da liste halinde yayınlanmasını sağlamalıdır.

Sayın Bakan Ziya Selçuk’a geçmiş yıllarda olduğu gibi torpile geçit vermediği için teşekkür ediyorum açıklamasında bulunan Genel Başkan ÖĞRETİCİ, isteğimiz yönetici atamalarında mülakatın tamamen kaldırılması; ehliyet ve liyakatin esas alınmasıdır açıklamasında bulundu.

Anadolu Eğitim Sendikası

 

Eğitim HaberleriEğitim Haberleri