EKONOMİ
Giriş Tarihi : 02-08-2019 20:42   Güncelleme : 02-08-2019 20:42

İzmir’de memurlara yüzde 72 oranında zam yapıldı

TÜM BEL-SEN ile İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ona bağlı kuruluşları ESHOT ve İZSU Genel Müdürlüklerinde çalışan 5 bin 760 memuru kapsayan toplu iş sözleşmesi imzalandı. Memurların ek ödentisine ikramiyelerle beraber yüzde 72 oranında zam yapıldı.

İzmir’de memurlara yüzde 72 oranında zam yapıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’na (KESK) bağlı Tüm Bel-Sen  İzmir 1 No’lu Şube arasında 29 maddeyi kapsayan toplu iş sözleşmesi (TİS) imzalandı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in de katıldığı bir törenle imzalanan ve 5 bin 760 memuru kapsayan toplu iş sözleşmesinde memurlara, sosyal hakları da dahil olmak üzere yüzde 72 oranında zam yapıldı. Yeni sözleşmeyle daha önce bin 50 lira olan TİS ödentisi bin 600 liraya çıkarıldı. Ayrıca ilk kez memurlara üç ayrı ikramiye ödenmesi sözleşmeye bağlandı. Aylık ortalama 200 TL’ye denk gelen ikramiyelerle birlikte memurların TİS kapsamında maaşlarına ek olarak belediyeden aldığı bin 50 liralık ödenti bin 800 liraya çıkmış oldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde gerçekleşen imza törenine TÜM BEL-SEN Genel Başkanı Erdal Bozkurt ile sendika temsilcileri, belediye bürokratları ve memurlar katıldı. Ya hep beraber ya hiç birimiz

Törende memurlara seslenen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer imza töreninden önce yaptığı konuşmada, “Bugün burada alkışlarla güler yüzle birlikte olmak her şeye değer ve her şeyden güzel. İyi ki başkan olarak seçilmişiz ve sizlerle beraber bu yolculuğu sürdürüyoruz. Tek tek her birinizle gurur duyuyorum. Bugün birlikte yürüttüğümüz o çalışmada Türkiye’ye örnek olacak çalışmalar yapıldı. Sandık konularak tek tek sizlerin düşüncesini almak önemliydi. Ankara ve İzmir’e bakanlar aradaki büyük farkı görecekler. Biz başka bir şeyin mümkün olduğunu gösterdik. Omuz omuza daha iyi bir belediyenin kurulmasının mümkün olduğunu gösterdik. Örgütlü güç güçtür, örgütsüz güç güç değildir” şeklinde konuştu. “Bizi ötekileştirme, ayrıştırma tuzaklarına inat, ‘kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz’ diyeceğiz” diyen Başkan Soyer, “Örgütlü güç olmanın tek sloganı ‘kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz’ diyebilmektir. Bugün bunu hep birlikte söylemiş oldunuz. Asıl iş bundan sonra başlıyoruz. Biz bütün İzmirliye ‘kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz’ dedirtmeliyiz” dedi.
 
Sözleşmeye sahip çıkacağız
Sık sık alkışlarla kesilen konuşmasında Başkan Tunç Soyer, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: “Bu toprakların bize bahşettiği zenginliklerle uyumlu bir hayatı kurabilelim.  Bizim büyük zorunluluklarımız var, bizim mazeretimiz yok. Biz toz kondurmayacak şekilde o umudu büyütmek, başka bir İzmir ve Türkiye’nin mümkün olduğunu buradan göstermek zorundayız. Hep beraber mutlu bir hayat için bunu yapmak zorundayız. Bu daha başlangıç mücadeleye devam. İmzaladığımız sözleşmeye sonuna kadar sahip çıkacağız. Hiçbirinizin endişesi olmasın. Canla, başla, aşkla sahip çıkacağız”.
 
Sosyal Belediyecilik örneği
Memur, vekil memur ve sözleşmeli memuru kapsayan ve 29 madde üzerinden imzalanan sözleşme kapsamında çalışanların, eğer ailede şiddet varsa sosyal hakları eşine devredilecek. Ulaşım kartı BİSİM ve arabalı vapurlarda da geçerli olacak. Belediye kurumlarınca işletilen spor, kültür ve benzeri tesislerden eşleri ve çocukları ile birlikte ücretsiz yararlanacak. 2020 yılı için görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavları açılacak. 8 Mart’ta kadın çalışanlara, 3 Aralık ve 10-16 Mayıs haftası içinde engellilere, 18 Mart’ta şehit yakınlarına ve 19 Eylül’de gazi yakınlarına bir gün izin verilecek. Tedavisi yurt içinde resmi kurumlarca yapılamayan hastalıkların tedavi giderleri, özel kuruluşlarda ve gerekirse yurt dışında işveren tarafından karşılanacak. Doğal afete maruz kalan çalışanlara kurum tarafından gerekli yardım ve kolaylık sağlanacak. Yılda bir kez Eşrefpaşa Hastanesi’nde zorunlu tam teşekküllü “check-up” yapılacak. Bulgular olumsuz çıktığı takdirde daha ileri tetkikler de işveren tarafından karşılanacak. İBB, İZSU ve ESHOT’ta mobbingle mücadele kurulları kurulacak

(izmir.bel.tr)

Eğitim HaberleriEğitim Haberleri