ATAMA
Giriş Tarihi : 23-07-2019 22:05   Güncelleme : 21-11-2022 15:59

Yaz Dönemi Özür Grubu Atama Takvimi Öne Çekilmeli

Okulların Tüm Öğretmenleriyle Birlikte Hazır Şekilde Eğitime Başlamasını Sağlamalıdır

Yaz Dönemi Özür Grubu Atama Takvimi Öne Çekilmeli
Bilindiği üzere bu yıl okullar 9 Eylül 2019 tarihi itibariyle diğer yıllara nazaran daha erken açılacak. Bu sebeple Yaz dönemi Mazeret Atama duyurusunun da daha açıklanmamış olmasından ötürü; öğretmenlerin atama tercih işlemleri ve sonucunda görevlerine başlarken ki geçecek süreci göz önünde bulundurduğumuzda, zamanın az kaldığını ve okullar başlamadan öğretmenlerin görev yerlerinde olamama ihtimallerinin olduğunu Lider Eğitimci Yazarlar Derneği olarak hatırlatmakta fayda olduğunu düşünüyoruz. Dolayısıyla mazeret atama takviminin ve işlemlerinin daha erken bir tarihe alınmasını Milli Eğitim Bakanlığına tavsiye ediyoruz.
 
İki aşamalı olarak başvuru sürecinin olduğu mazeret atama dönemi diğer yer değiştirme işlemlerine göre biraz daha fazla zaman almaktadır. Akabinde ise atanan öğretmenlerin taşınma işlemleri için yasal hakları olan 15 günlük mehil müddetini de kullanmasını işin içine kattığımızda toplamda en az bir aylık sürenin atama ve taşınma sürecinde geçeceği aşikar. Kaldı ki atanan öğretmenin göreve resmi olarak başladıktan sonra dahi uyum sürecini yaşayacağını ve bu şekilde de en az  bir haftanın geçeceğini süreçten ayrı olarak düşünmemeliyiz. Yani uyum sürecini ve taşındığı eve yerleşme işlemleri ile gerek bedenen gerek zihnen ilgilenecek olan öğretmenin göreve başladıktan sonra dahi okula hazır olması en az bir haftayı bulacaktır. Kısacası mazeret ataması ile atanacak olan öğretmen için geçecek süre ortalama 1.5 ay olarak karşımıza geliyor. Bu durumda bugün bile mazeret atama başvurularının 1. Aşamasının başvuruları alınmaya başlansa öğretmenlerin her haliyle okula başlamaları eylülün ilk haftasını bulacaktır.
 
Yukarıda bahsettiğimiz sebeplerden dolayı MEB’e tavsiyemiz, 2019 yılı mazeret atama takvimini öne çekerek okullarımızın 9 Eylül 2019’da öğretmenleriyle ve aksaksız bir şekilde eğitim-öğretime başlamasını sağlamasıdır.
 
 
Lider Eğitimci Yazarlar Derneği
 
Eğitim HaberleriEğitim Haberleri