SİYASET
Giriş Tarihi : 16-07-2019 12:51   Güncelleme : 21-11-2022 15:37

Ek Gösterge İçin Üzen Gelişme

Türkiye Büyük Millet Meclisinin 2. Dönem 2. Yasama yılı yeni bir gelişme olmazsa bu hafta sona erecek. Yasama yılının sona ermesi ile 3600 ek gösterge düzenlemesi yeni yasama dönemine kalacak.

Ek Gösterge İçin Üzen Gelişme

2 Yasama Yılı'na 1 Ekim 2018'de başlayan Meclis Genel Kurulu toplam 101 gün çalıştı. Yasama döneminde önemlki düzenlemeler yapıldı.
 
Hükümetin 100 günlük eylem planı içinde 3600 ek gösterge yer almıştı. Bunun yanı sıra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 24 Haziran seçim sürecinde ek gösterge ile ilgili olarak düzenleme yapılacağını ifade etmişti.
 
EK GÖSTERGE İÇİN ÜZEN GELİŞME
Konu ile ilgili olarak Milli Gazete'nin aktardıklarına göre geçen yasama döneminde ek gösterge ile ilgili bir teklif Türkiye Büyük Millet Meclisine gelmedi. Toplumsal beklenti yaratan konulardan biri de MHP'nin Şartlı Ceza İndirimi Teklifi ile gündeme gelen "af" oldu.
 
Af teklifi hakkında herhangi bir adım atıulmadı. Ancak Yargı Reformu Strateji Belgesi kapsamında hazırlanan yargı paketinde önemli düzenlemeler yerldı. Buna göre infaz süresinde değişiklik, denetimli serbestlik süresinin arttırılması, tutukluluk süresinin 2 yıl ile sınırlandırılması ve 5 yılın altındaki suçlarda Yargıtay yolunun açılması gibi cezaevinden 80 bin kişinin tahliyesine yol açacak bir düzenleme hazırlığı büyük beklentiye yol açtı.
 
Bu konular hakkında muhalefet tarafından yasalar çıkmadan Meclisin tatile girmemesi teklif edildi. Ancak bu teklif karşılık bulmadı. Buna göre iki konu da yargı reformu ve ek gösterge düzenlemesi yeni yasama dönemine kalmış gibi görünüyor.

Eğitim HaberleriEğitim Haberleri