ÖĞRETMEN
Giriş Tarihi : 10-07-2019 11:45   Güncelleme : 10-07-2019 12:34

Öğretmenlerin nöbet görevlerine düzenleme: Haftada birden fazla nöbet görevi verilebilecek

Milli Eğitim Bakanlığı'nın, Okulöncesi ve ilköğretim kurumları yönetmeliğinde yapılan değişikliğe göre nöbet görevi ile ilgili hususlara yer verildi.

Öğretmenlerin nöbet görevlerine düzenleme: Haftada birden fazla nöbet görevi verilebilecek

Milli Eğitim Bakanlığı, Okulöncesi ve ilköğretim kurumları yönetmeliğinde değişiklik yaptı. Yapılan değişiklik 10 Temmuz 2019 tarihli Resmi gazetede yayımlandı.
 
Milli Eğitim Bakanlığı'nın, Okulöncesi ve ilköğretim kurumları yönetmeliğinde yapılan değişikliğe göre nöbet görevi ile ilgili hususlara yer verildi.
 
Yapılan Değişiklik Şu Şekilde;
 
1- Bağımsız anaokulu, ana sınıfı ve uygulama sınıfı öğretmenleri okul öncesi eğitim öğrencilerinin bulunduğu alanlarda, kendi devrelerinde ve etkinlik saatleri dışındaki zamanlarda nöbet tutarlar.
 
2- Müdür yardımcısı ve öğretmen sayısı yeterli olmayan okullarda müdür yardımcısı ve öğretmenlere haftada birden fazla nöbet görevi verilir.
 
3- İlköğretim kurumlarında; okulun bina ve tesisleri ile öğrenci mevcudu, yatılı, gündüzlü, normal veya ikili eğitim yapma gibi durumları göz önünde bulundurularak okul müdürlüğünce düzenlenen nöbet çizelgesine göre öğretmenler normal eğitim yapan okullarda gün süresince, ikili eğitim yapan okullarda ise kendi devresinde nöbet tutarlar.
 
Ayrıca normal eğitim yapılan okullarda öğle arasında yapılan nöbet görevi nöbetçi öğretmenlerin dinlenme süreleri göz önünde bulundurularak dönüşümlü ve dengeli olacak şekilde okul idaresi tarafından düzenlenir.”
 
4- Okuldaki öğretmen sayısının yeterli olması durumunda, kadınlarda 20, erkeklerde 25 hizmet yılını dolduran öğretmenlere, istememeleri hâlinde nöbet görevi verilmez. Ancak ihtiyaç duyulması hâlinde bu öğretmenlere de nöbet görevi verilir.
 
5- Hamile öğretmenlere, hamileliğin yirmi dördüncü haftasından başlayarak doğum sonrası analık izni süresinin bitimini takip eden bir yıllık sürenin sonuna kadar nöbet görevi verilmez.”
 
6- Öğretmenlerden; engelli olanlar, engelli çocuğu bulunanlar ve bakmakla yükümlü olduğu engelli birey bulunanlara nöbet görevi verilmez. Ancak bu durumdaki öğretmenlere istemeleri hâlinde, gün tercihlerine öncelik verilerek nöbet görevi verilir.
 
7- Özel eğitim sınıflarında görevli özel eğitim öğretmenleri nöbet görevlerini teneffüs ve yemek saatlerinde sınıflarına kayıtlı öğrencilerin gözetimine devam ederek yerine getirirler.
 
8- Çeşitli nedenlerden dolayı öğretmeni bulunmayan sınıfın düzeni, o saatte dersi olmayan nöbetçi öğretmen tarafından sağlanır.

 

 

İlgili Haber:


Öğretmenlerin Seminer Çalışmalarıyla İlgili Değişiklik

 


Son dakika: MEB, yönetmelik değişikliğine gitti! Okullarda teneffüs süreleri uzatıldı

Eğitim HaberleriEğitim Haberleri