ZİYA SELÇUK
Giriş Tarihi : 25-05-2019 23:00   Güncelleme : 25-05-2019 23:00

Selçuk: Öğrencilerimizin küçük küçük çukurlar kazması yerine kuyu kazmasını önemsiyoruz

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ortaöğretim sisteminde yapılacak değişiklerle Türkiye'nin geleceği için çalıştıklarını söyledi. Ders sayılarının azalmasıyla, öğrencilerin belli dersleri derinlemesine öğrenebildiğine dikkat çekti.

Selçuk: Öğrencilerimizin küçük küçük çukurlar kazması yerine kuyu kazmasını önemsiyoruz
"Türkiye'nin geleceği için çalışıyoruz"
 
"Ortaöğretimle tek başına bir şeyi değiştirmeyi hedeflemiyoruz. Eğitim sisteminin bütünsel olarak nereye yolculuk ettiğini, öğrencilerimizin gençlerimizin siz bizi neye hazırlıyorsunuz sorusunun cevabına çalışıyoruz. Yani Türkiye’nin geleceğine çalışıyoruz". Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ortaöğretim sisteminde hayata geçirilecek değişikliklerin hedefini bu sözlerle açıkladı.
 
"Az sayıda ders derinlemesine öğrenilecek"
 
Bakan Selçuk, CNN TÜRK'te yayınlanan 5N1K programının yapımcısı Kenan Taş'a verdiği röportajda, "Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı" olan PISA'nın en başarılı bulduğu ülkelerdeki sistemde ders sayısının 6-7 olduğuna dikkat çekti. "Yani gençler belli sayıda sınırlı dersleri daha derinlemesine alarak, o konuda daha fazla uzmanlaşarak eğitim görüyorlar. Bizim disiplinler üstü dediğimiz şekilde görüyorlar. Öğrencilerimizin hep küçük küçük çukurlar kazması yerine kuyu kazmasını önemseriz. Kuyu kazınca su çıkma ihtimali artıyor" dedi.
 
Matematiğin zorunlu olma yılı 3'e çıkıyor"
 
Bakan Selçuk, matematiğin zorunlu ders olmaktan çıktığı iddialarını daha önce yalanlamıştı. "Matematik problemi yok, tartışma kültürü sorunumuz var" dedi ve sistemi bir kez daha şu sözlerle anlattı:
 
"Altını tekrar çiziyorum. 9 ve 10'da zorunlu. 11 ve 12'de seçmeli. Biz diyoruz ki matematik çok önemlidir. 9 ve 10 yetmez 11'de de zorunlu olsun. Biz 3'e çıkarıyoruz".
 
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, öğretmen alımlarının süreceği mesajını verdi. "Bizim böyle bir norm fazlası öğretmen problemimiz yok. Bizim daha fazla öğretmene ihtiyacımız var" ifadelerini kullandı. 
 
Eğitim HaberleriEğitim Haberleri