MEB
Giriş Tarihi : 22-05-2019 13:00   Güncelleme : 22-05-2019 13:00

MEB’den İl İçi Atama Duyurusundaki 4. Madde İle İlgili Açıklama

Öğretmenlerin 2019 Yılı İl İçi İsteğe Bağlı Yer Değiştirme Duyurusu MEB tarafından yayınlanmıştı. İlgili duyuru kapsamında yayımlanan il içi atama kılavuzu içerisinde yer alan 4.madde ile ilgili MEB Personel Genel Müdürlüğü açıklama yaptı.

MEB’den İl İçi Atama Duyurusundaki 4. Madde İle İlgili Açıklama

4.MADDE HAKKINDA AÇIKLAMA
 
Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü 21.05.2019 tarihinde mesai bitimine yakın saatte İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri aracılığıyla tüm kurumlara e-posta gönderdi. Gönderilen e-postada 4.madde hakkında detaylı açıklama yapıldı.
 
ZORUNLU HİZMET DURUMU
 
Bakanlıktan gönderilen e-posta içeriği;
 
İl Millî Eğitim Müdürlüklerine,
 
2019 Mayıs İl İçi İsteğe Bağlı Yer Değiştirme Duyurusunun 4. maddesi ile ilgili olarak Bakanlığımıza ulaşan sorular nedeniyle aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.
 
Söz konusu maddede halen zorunlu çalışma yükümlülüğünü yerine getirmek üzere 4, 5 ve 6’ncı hizmet alanlarındaki eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenlerden, 30 Eylül 2019 tarihi itibarıyla zorunlu çalışma yükümlüğünü tamamlayacak olanların  istemeleri halinde 3 yıllık çalışma süre şartı aranmadan il içinde  1, 2 ve 3’üncü hizmet alanlarındaki eğitim kurumlarına yer değiştirme isteğinde bulunabilecekleri açıklanmıştır.
 
Bu madde kapsamından halen 4, 5 ve 6’ncı hizmet alanlarında çalışıp da zorunlu çalışma yükümlülüğünü 30 Eylül 2019 tarihi itibarıyla tamamlayacak öğretmenlerin yanı sıra zorunlu çalışma yükümlülüğünü tamamlamak üzere 4, 5 ve 6’ncı hizmet alanlarında çalışan ve zorunlu çalışma yükümlülüğünü bu eğitim kurumunda tamamlayan öğretmenler de yararlanabileceklerdir.

MEB Personel Genel Müdürlüğü

 

Eğitim HaberleriEğitim Haberleri