EKONOMİ
Giriş Tarihi : 15-05-2019 21:52   Güncelleme : 15-05-2019 21:52

Yurt dışından alışveriş yapanlara kötü haber

Amazon, Alibaba gibi uluslar arası elektronik ticaret şirketlerinden sipariş edilerek kargoyla gönderilen ve bedeli 22 euroyu aşmayan ürünlere tanınan vergi muafiyeti kaldırıldı.

Yurt dışından alışveriş yapanlara kötü haber
Amazon, Alibaba gibi uluslararası elektronik ticaret şirketlerinden sipariş edilerek kargoyla gönderilen ve bedeli 22 euroyu (150 TL) aşmayan ürünlere tanınan vergi muafiyeti kaldırıldı. Bundan böyle e-ticaret şirketleri aracılığı ile yurt dışından 1 euroya da ürün getirilse vergi ödenecek. Posta ve kargo yoluyla gelen tüm gönderilere, bedeli ne olursa olsun yüzde 18-20 oranında gümrük vergisi uygulanacak. Karar 15 gün sonra yürürlüğe girecek.
 
Avrupa Birliği ülkelerinden getirtilen ürünlere yüzde 18, diğer ülkelerden getirilenlerden yüzde 20 oranında gümrük vergisi uygulanacak.
 
2016 YILINDA 22 EUROYA İNDİRİLMİŞTİ
Posta ya da hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gelen, gönderi başına bedeli 75 euroya kadar olan ürünlere sağlanan vergi muafiyetinde, limit önce 30 euroya , 2016 yılında da 22 euroya indirilmişti.
 
Şimdi posta ve kargo yoluyla gelen tüm gönderilere, bedeli ne olursa olsun yüzde 18-20 oranında gümrük vergisi uygulanacak. Karar 15 gün sonra yürürlüğe girecek.
 
BAKAN ALBAYRAK 27 ŞUBAT’TA VERGİ DÜZENLEMESİ SİNYALİ VERMİŞTİ
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, 27 Şubat’ta yaptığı açıklamada yurt dışındaki e-ticaret sitelerinden gelen ürünler için yeni vergi sinyali vermişti. Albayrak, geçen yıl Türkiye’ye sadece bir ülkeden 26 milyon 0-2 kilogram arası posta geldiğini ifade ederken “O incecik zarflardan neler çıkıyor neler. E vergi nerede? Benim aynı ürünü üreten üreticim vergi veriyor. Hop geliyor zarfın içinde vergi yok, uygulama yok, yasallık yok… Vergi politikalarında suistimalleri de göz önünde bulunduracak şekilde bu yıl çok güçlü refleksler vereceğiz” demişti.
Eğitim HaberleriEğitim Haberleri