SAĞLIK
Giriş Tarihi : 11-04-2019 02:25   Güncelleme : 11-04-2019 02:25

Öğretmenler obezite eğitimi verecek

Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Türk Böbrek Vakfınca öğretmenlerin öğrenci ve velilere obezite ve sağlıklı beslenme konularında eğitim vermesi için protokol imzalandı

Öğretmenler obezite eğitimi verecek
Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Türk Böbrek Vakfı arasında yapılan protokolle 50 öğretmen, kentteki okullarda öğrenci ve velilerine "obezite" ve "sağlıklı beslenme" konularında eğitim verecek.
 
Türk Böbrek Vakfı Başkanı Timur Erk, İl Milli Eğitim Müdürlüğündeki protokol töreninde, kentteki 50 öğretmenin 137 bin öğrenciyi sağlıklı beslenme ve obezite konusunda bilinçlendireceğini söyledi.
 
İlk kez Eskişehir'de başlattıkları projeyi Türkiye'ye yaymak istediklerini anlatan Erk, "Eskişehir'deki protokol bizim için bir milat olacak." dedi.
 
Milli Eğitim, Tarım ve Orman ile Sağlık bakanlıklarının, okul kantinleri konusunda bir araya geldiğini belirten Erk, şöyle konuştu:
 
Toplumdaki çocukların sağlıklı yetiştirilmesi gerektiğini vurgulayan Cırıt, "Sağlıklı beslenen çocuk, geleceğe sağlam adımlarla ulaşacaktır. Biz obeziteyi önlemek istiyoruz. Yetiştirdiğimiz öğretmenlerimiz hem velilere hem de öğrencilere böbrek sağlının önemini anlatıp, obeziteyi engelleyecek çalışmalar yapacak. Böylece aile sağlığını koruyacağız." dedi.
 
Konuşmanın ardından Cırıt ile Erk, protokolü imzaladı.
 
  
Eğitim HaberleriEğitim Haberleri