ÖĞRETMEN
Giriş Tarihi : 10-04-2019 14:49   Güncelleme : 05-11-2023 00:45

bir milyon öğretmeni ilgilendiren yasa tasarısına tepki

Öğretmenlerin atanmasından çalışma saatlerine, izin haklarından istihdam edilmelerine kadar birçok konuyu düzenleyen yasanın hazırlanma sürecine eğitim sendikaları tepki gösterdi

bir milyon öğretmeni ilgilendiren yasa tasarısına tepki

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) 1 milyona yakın öğretmenin çalışma koşullarını belirleyecek Öğretmenlik Meslek Kanunu çalışmasında sona gelindi. Bakanlık yasa taslağını Maliye Bakanlığı’na gönderdi. Ancak bu süreçte öğretmenlerin görüşlerinin ise alınmadığı öğrenildi.

MEB yerine Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu tarafından eğitim sendikalarına toplantı çağrısı yapıldı, ancak Eğitim Bir Sen dışında Eğitim-Sen, Eğitim-İş ve Türk Eğitim-Sen’in çağrıya olumsuz yanıt verdiği öğrenildi. Saray’ın davetini reddeden sendika başkanları yasa hazırlık sürecini Cumhuriyet’e değerlendirdi.
 
‘Yasa kapalı kapılar ardında’
 
Eğitim Sen Başkanı Feray Aytekin Aydoğan, geçen yıldan itibaren “Öğretmenlik Meslek Kanunu”na ilişkin “Öğretmen Dünyayı Değiştirir’ kampanyası başlattıklarını belirterek “Kampanya öncesinde de Milli Eğitim Bakanı ile yaptığımız görüşmede bir kanun çıkarılması durumunda ülkenin her yerinde bulunan öğretmenleri, meslektaşlarımızı söz ve karar süreçlerine katarak bir hat izlenmesi gerektiğini ve Türkiye’nin de imza attığı Eğitim Enternasyonali’nin kaleme aldığı Öğretmen Statü ve Tavsiye Kararları’nın esas alınması gerektiği uyarısını yapmıştık” dedi. Aydoğan, “Gelinen süreçte öğretmenlerin atanma koşullarının değişiminden, istihdam edilme şekillerine, haftalık çalışma saatlerinden, izin haklarına kadar son derece kapsamlı yürütülen yasa hazırlığının kapalı kapılar ardında ve yangından mal kaçırırcasına öğretmenler, öğrenciler, veliler ve kamuoyu ile paylaşılmadan Hazine ve Maliye Bakanlığı’na gönderildiğini öğrendik. Yasa tasarısının içeriğine dair hiçbir meslektaşımız bilgi sahibi değil” ifadelerini kullandı. 
 
 

Eğitim HaberleriEğitim Haberleri