MEB
Giriş Tarihi : 05-04-2019 13:25   Güncelleme : 05-04-2019 13:25

MEB, Lisans tamamlama eğitimlerini yeniden başlatıyor

Milli Eğitim Bakanlığı, lisans tamamlama eğitimlerini tekrardan başlatacak. işte ayrıntılar...

MEB, Lisans tamamlama eğitimlerini yeniden başlatıyor

Türk Eğitim-Sen tarafından yapılan açıklama;
 
''Milli Eğitim Bakanlığı, halen bakanlık kadrolarında görev yapan öğretmenler ve öğretmenler dışındaki personeller için lisans tamamlama eğitimlerini tekrardan başlatacak. Türk Eğitim Sen olarak Milli Eğitim Bakanlığı’na gönderdiğimiz yazıda lisans tamamlama eğitimlerinin başlatılmasını talep etmiştik. Milli Eğitim Bakanlığı cevaben gönderdiği yazıda ise özetle 2023 Vizyon Belgesi’nin çalışma takvimine bağlı olarak Yükseköğretim Kurumu ve üniversitelerle işbirliği yaparak lisans tamamlama programlarının düzenlenmesinin planladığı ifade edilmiştir.
 
Bu durumda, bakanlık kadrolarında görev yapan öğretmenler ve öğretmenler dışındaki personellerden iki veya üç yıllık yükseköğretim mezunu olanlara, eğitimlerini dört yıla tamamlayacak ve lisans mezunu olmalarını sağlayacak lisans tamamlama eğitimleri önümüzdeki günlerde başlatılacaktır.
 
Konuyla ilgili açıklama yapan Genel Başkan Talip GEYLAN, Milli Eğitim Bakanlığı yaklaşık 20 yıl önce öğretmenler için 2+2 veya 3+1 lisans tamamlama eğitimi programları açarak öğretmenlere 4 yıllık yükseköğretim mezunu olma hakkını vermiştir. Ancak, aradan geçen 20 yıllık süreçte herhangi bir eğitim yapılmamıştır. Milli Eğitim Bakanlığı’ndan konuyla ilgili en son açıklama 2013 yılında yapılmış ve 2013 yılında ise uzaktan eğitim yoluyla lisans tamamlama programlarının açılmasının düşünüldüğü belirtilerek eğitimlere katılmak isteyenlerin tespit edilmesi istenmiştir. Ancak, aradan geçen 6 yıllık süreçte herhangi bir faaliyet yapılmamıştır. Bakanlığın kamuoyunun uzun süredir beklediği ve yazısında da bahsettiği lisans tamamlama eğitimlerini geciktirmeksizin başlatması gerekmektedir. Türk Eğitim Sen olarak konuyu yakından takip edeceğimizi ve gelişmeler oldukça eğitim çalışanlarını bilgilendirmeye devam edeceğimizi bir kez daha belirtmek istiyorum dedi.''

Eğitim HaberleriEğitim Haberleri