MEB
Giriş Tarihi : 25-03-2019 12:31   Güncelleme : 25-03-2019 12:31

MEB'den Destekleme ve yetiştirme kursu açan okullar ile ilgili yazı

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü destekleme ve yetiştirme kursu düzenleyen okulların tam gün tam yıl eğitim uygulaması kapsamına alınıp alınamayacağına ilişkin görüş yazısı yayınladı.

MEB'den Destekleme ve yetiştirme kursu açan okullar ile ilgili yazı

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinin 155. maddesinin birinci ve ikinci fıkralarında; "(1) Okul müdürlüğünce, çevrenin eğitim ihtiyacı, fiziki kapasite, öğrenci-kursiyer potansiyeli, çevre şartları, öğretmen durumu, araç-gereç ve donatım girdileriyle bu kapsamda yapılacak faaliyetin içeriği gibi hususlar dikkate alınarak, okulun tam gün tam yıl eğitim uygulaması kapsamına alınması isteği ders kesiminden eylül ayının son iş gününe kadar milli eğitim müdürlüğüne bildirilir.

(2) Okul müdürlüğünce hazırlanan etkinlik planının uygun bulunması halinde il milli eğitim müdürlüğünün teklifi üzerine valilik oluruyla tam gün tam yıl eğitim uygulaması kapsamına alınma kararı verilir. " hükümleri bulunmaktadır.

Ortaöğretim kurumlarının tam gün tam yıl eğitim uygulaması kapsamına alınması konusunun yukarıda belirtilen mevzuat hükümleri çerçevesinde işlem yapılmaktadır.

Bu bağlamda destekleme ve yetiştirme kursu düzenleyen okulların tam gün tam yıl eğitim uygulaması kapsamına alınması mümkün değildir.

Eğitim HaberleriEğitim Haberleri