ZİYA SELÇUK
Giriş Tarihi : 23-03-2019 23:34   Güncelleme : 23-03-2019 23:46

Liselerde sadece ders sayısı değil, sistem de değişiyor!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk: Değişiklik sadece ders sayısıyla ilgili değil, ortaöğretimin yeniden yapılandırılması ve ortaöğretimde kalitenin yükseltilmesiyle ilgili bir çalışma...

Liselerde sadece ders sayısı değil, sistem de değişiyor!

Bakan Selçuk, "Ziya Öğretmen ile Eğitim Buluşmaları" kapsamında dün Haymana ilçesinde görev yapan öğretmenlerle bir araya geldi.

Liselerde ders sayılarının azaltılmasının "öğretmenleri mağdur edebileceği" iddialarına da değinen Selçuk, şunları kaydetti:

"Ortaöğretimdeki ders çeşitliliğinin azaltılması ile ilgili çalışmayı birkaç hafta içerisinde kamuoyuyla paylaşacağız. Fakat genel ilke olarak hiçbir öğretmenimizin açıkta kalması ya da norm kadro sorunu yaşaması, belirli birtakım gerekçeler nedeniyle öğretmenlerimizin derslerinin ellerinden alınması asla söz konusu olmayacak. Burada sadece ders sayısının çocukların ihtiyacına göre yeniden yapılandırılması ile ilgili bir çalışma var. Bu sadece ders sayısıyla ilgili değil, ortaöğretimin yeniden yapılandırılması ve ortaöğretimde kalitenin yükseltilmesiyle ilgili bir çalışma. Yoksa bu ne bir dershane ne sadece ders sayısıyla ilgili bir çalışma. Bu, ortaöğretime bakış açımızın yeniden yapılandırılmasıyla ilgili. Gelişmiş ülkelerde ortaöğretimde 5,6,7 ders varken, bizde 16, 17 ders var. Bunun getirdiği yüzeysellikten kurtulmayı hedefleyen bir çalışma bu. Öğretmenlerimizin herhangi bir sıkıntıya girmesi söz konusu değil. Bizim belirli alanlarda özellikle daha fazla öğretmen ihtiyacımız var."

Cumhuriyet

Eğitim HaberleriEğitim Haberleri