SENDİKA
Giriş Tarihi : 12-01-2019 18:51   Güncelleme : 12-01-2019 19:24

Bu Değişiklik Liyakati Esas Kılmaya Yetmez!

Eğitim-iş Bursa Şube Başkanı Özkan RONA, MEB Eğitim Kurumları Yönetici Görevlendirme Yönetmeliği'nde yapılan değişikliği Guncelegitim.com'a değerlendirdi.

Bu Değişiklik Liyakati Esas Kılmaya Yetmez!

İşte RONA'nın açıklaması:

MEB, Eğitim Kurumları Yönetici Görevlendirme Yönetmeliği'nde değişikliğe gitti. Yapılan değişiklikle yazılı sınavın etkisini %60'tan %80'e yükseltip sözlü sınavın etkisini de %40'tan %20'ye düşürdü.

Okullarda ortaya çıkan sorunların temelinde yandaş kadrolaşma olduğunu MEB de anlamış olacak ki, yandaş sendika üyelerine hak etmedikleri koltukları tahsis eden mülakatın etkisini son 1 yılda %50'den %20'ye kadar düşürdü.

Ancak MEB okulların liyakat esaslı yönetilmesi konusunda samimi ise;

1. Mülakatı tamamen kaldırmalıdır. Mülakat, liyakatin önündeki en büyük engeldir.

2. Okul yöneticiliklerinin yaklaşık %95'i doludur. Bu değişiklik ile boşta olan okullara yani yöneticilerin %5'inin liyakatle gelmesi yönetim kaynaklı sorunları ortadan kaldırmaz.

3. Tıpkı 2014 yılında olduğu gibi tüm yöneticilikler bir gecede düşürülmeli ve tüm adaylar, niteliği ölçen bir sınavdan geçmeli, hak edenler göreve gelmelidir.  

4. Mülakatın etkisi az olsa da mülakatı yapan yandaş idareciler yazılı sınav puanı 100 bile olsa, mülakatta 60 puan barajı ile istemedikleri tüm adayları eleyebilirler.

guncelegitim.com

 

İlgili Haber:


MEB, yönetici görevlendirme sınavında 3 değişiklik yaptı

 

Eğitim HaberleriEğitim Haberleri