GÜNDEM
Giriş Tarihi : 11-01-2019 01:37   Güncelleme : 11-01-2019 01:37

Bakan'ı eleştiren Tweet'i paylaşan İl Milli Eğitim Müdürü görevden alındı

Milli Eğitim Bakanlığı'nı ve Bakan Ziya Selçuk'un uygulamalarını eleştiren Eğitim Bir Sen Genel Başkan Yardımcısı Hasan Yalçın YAYLA'yı alkışlayarak Tweet'ini paylaşan Amasya İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş MEB tarafından görevden alındı.

Bakan'ı eleştiren Tweet'i paylaşan İl Milli Eğitim Müdürü görevden alındı

Milli Eğitim Bakanlığı'nı ve Bakan Ziya Selçuk'un uygulamalarını eleştiren Eğitim Bir Sen genel başkan yardımcısı Hasan Yalçın YAYLA'yı alkışlayarak Tweet'ini paylaşan Amasya İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş MEB tarafından görevden alındı. 
 
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'u olumlu icrat yapmamakla, sadece sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı olumlu mesajlarla süreci yürütmekle eleştiren EBS Genel Başkan Yardımcısı tarafından paylaşılan tweeti retweet yapan İl Müdürü bakanlık tarafından görevden alındı. 
 
Eğitim Bir Sen Genel Başkan Yardımcısı Hasan Yalçın YAYLA, Amasya EBS'nin düzenlediği bir programa katılmış ve programdaki konuşmasında MEB'e ağır eleştirilerde bulunmuş, şunları söylemişti:
 
“ Bakanlığın 2023 Eğitim Vizyonu ile ortaya koyduğu hedeflerin, oluşturulan algının eğitim çalışanlarını umutlandırdığını kaydeden Yayla, “Ancak bugüne kadar Bakanlığın sadece sözde kalan vaatleri, sosyal medya dışında karşılık bulmayan sözleri, eğitim hayatının içeriğine, öğretmenine, yöneticisine, öğrencisine dokunmayan bakışı maalesef ilk günkü heyecan ve beklentileri azaltmıştır. Bakanlık, somut, dişe dokunur, icra edilebilir politikaları bir an önce hayata geçirmelidir. Bakanlığın politikalarını algılar değil, olgular belirlemelidir” şeklinde konuştu.
 
Milli Eğitim Bakanına eleştiri getiren Hasan YALÇIN YAYLA’nın konuşmasını alkışlayan Amasya Milli Eğitim Müdürü Hüseyin GÜNEŞ daha sonra sendika genel başkan yardımcısının hediyesini takdim etmiş , sendikanın eleştirisini Twitter üzerinden retweet etmişti. Tweet medyaya yansıyınca il müdürü bu paylaşımı kaldırmıştı. Ancak bakanlık görmüş olacak ki çok geçmeden müdürü görevden aldı.

Kaynak: egitimsitesi.net

Eğitim HaberleriEğitim Haberleri