SENDİKA
Giriş Tarihi : 09-01-2019 13:53   Güncelleme : 09-01-2019 13:53

MEB, öğretmenler için lisans tamamlama eğitimi vermelidir

MEB, öğretmenler ve diğer personeller için lisans tamamlama eğitimi vermelidir

MEB, öğretmenler için lisans tamamlama eğitimi vermelidir

Türk Eğitim Sen'in açıklaması;

Milli Eğitim Bakanlığı, halen bakanlık kadrosunda görev yapan öğretmenler ve öğretmenler dışındaki personeller için lisans tamamlama eğitimi vermelidir. Bakanlık kadrolarında görev yapan öğretmenler ve öğretmenler dışındaki personellerden iki veya üç yıllık yükseköğretim mezunu olanlara, eğitimlerini dört yıla tamamlayacak ve lisans mezunu olmalarını sağlayacak lisans tamamlama eğitimleri verilmelidir.
 
Milli Eğitim Bakanlığı yaklaşık 20 yıl önce öğretmenler için 2+2 veya 3+1 lisans tamamlama eğitimi programları açarak öğretmenlere 4 yıllık yükseköğretim mezunu olma hakkını vermiştir. Ancak, aradan geçen 20 yıllık süreçte herhangi bir eğitim yapılmamıştır. Milli Eğitim Bakanlığı’ndan konuyla ilgili en son açıklama 2013 yılında yapılmış ve 2013 yılında ise uzaktan eğitim yoluyla lisans tamamlama programlarının açılmasının düşünüldüğü belirtilerek eğitimlere katılmak isteyenlerin tespit edilmesi istenmiştir. Buna rağmen bugüne kadar herhangi bir eğitim programı açılmamış ve lisans tamamlama yapılmamıştır.
 
Lisans tamamlama eğitimlerinin sadece öğretmenler için yapılması da yeterli değildir. Milli Eğitim Bakanlığı kadrolarında görev yapan öğretmen dışındaki personeller için de lisans tamamlama eğitimleri verilmelidir. Bu personeller arasında da lisans eğitimi mezunu olmayan personeller de bulunmakta olup bu personeller içinde lisans tamamlama eğitimlerinin verilmesi gerekmektedir.
 
Sorumlu sendikacılık anlayışımızla Milli Eğitim Bakanlığı’na gönderdiğimiz yazıda Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenlerden ve öğretmen dışındaki kadrolarda çalışan personellerden lisans eğitimi almamış olanlara yönelik lisans tamamlama eğitim programlarının düzenlenmesi konusunda çalışma yapılması talebinde bulunduk.

Eğitim HaberleriEğitim Haberleri