SENDİKA
Giriş Tarihi : 24-12-2018 10:21   Güncelleme : 24-12-2018 10:56

Yüzde 15' lik vergi diliminde, adaletsiz uygulamaya son verilmelidir

Türk Eğitim Sen: Memur maaşlarının hesaplanmasında dikkate alınan ve memurların maaşlarından peşin olarak kesilen gelir vergisi hesaplamalarında ki adaletsizliğe son verilmelidir.

Yüzde 15' lik vergi diliminde, adaletsiz uygulamaya son verilmelidir

Yıllardır talep edip dile getirdiğimiz vergi diliminde ki adaletsiz uygulamalar artık son bulmalıdır.

Memur maaşlarına uygulanan gelir vergisinde ki adaletsizlikler her geçen gün memurları mağdur etmeye devam etmektedir. Memur maaşlarının her geçen gün eridiği günümüzde memurların vergi yükünün altında ezilmesinin kabulü mümkün değildir. Enflasyonun zirvelere tırmandığı günümüzde, memurların ekonomik anlamda rahata kavuşabilmeleri için gelir vergisi hesabında dikkate alınan vergi dilimlerinde ivedilikle düzenlemeye gidilmelidir. Bu bağlamda, memurun vergi yükü altında ezilmemesi için ya gelir vergisi matrahının hesabında asgari ücret tutarı kadar kısmın gelir vergisinden muaf tutulması yada vergi dilimlerine karşılık gelen matrahların iki katına çıkarılması gerekmektedir. Ekonomik anlamda krizlerin yaşandığı günümüzde memurlarında yaşam şartlarının rahatlatılması, ekonomik anlamda yaşam seviyelerinin yükseltilmesi, alım güçlerinin artırılması için vergi dilimlerinde gerekli düzenlemelerin ivedilikle yapılması gerekmektedir.

Türk Eğitim Sen olarak Hazine ve Maliye Bakanlığı’na yazdığımız yazıda devlet memurlarının maaş hesaplamalarında dikkate alınan gelir vergisi hesaplamalarında, ya   Gelir Vergisi Kanunu’nda yapılacak değişiklik ile brüt asgari ücret miktarı kadar olan bölümünden gelir vergisi alınmaması yada %15'lik vergi dilimine esas gelir vergisi matrahı en az iki katına çıkarılmasını talep ettik.

Eğitim HaberleriEğitim Haberleri