SINAV
Giriş Tarihi : 18-12-2018 18:37   Güncelleme : 18-12-2018 18:37

LGS'de en başarılı il hangisi oldu?

Milli Eğitim Bakanlığı 2018 Liselere Geçiş Sistemi (LGS) merkezi sınavla yerleşen öğrencilerin performans sonuçlarını açıkladı.

LGS'de en başarılı il hangisi oldu?

Milli Eğitim Bakanlığı 2018 Liselere Geçiş Sistemi(LGS) merkezi sınavla yerleşen öğrencilerin performans sonuçlarını açıkladı. Raporda 2018 merkezi sınav sonuçlarına göre sınavla öğrenci alan okullara merkezi olarak yerleşen öğrencilerin sınav performansları incelenirken, 81 ilde merkezi olarak yerleşen öğrenci sayısı, alt test ham puan ortalamaları ve merkezi sınav puan ortalamaları da açıklandı.

Buna göre; Trabzon hem genel puan sıralamasında hem de Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri dallarında Türkiye birincisi oldu.

Konuyla ilgili kısa bir açıklama yapan İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş "İstikrarlı, azimli yürümenin ve tüm paydaşlarla eşgüdümlü ekip çalışması yapmanın neticesini aldık. Trabzon'a yakışır bir sonuç. Bundan sonra bu derecenin, bu başarının korunması için aynı şekilde gayret edeceğiz ve aynı disiplinle çalışacağız. Bu vesile ile Trabzon eğitimine katkı sunan tüm okul müdürlerimizi, öğretmenlerimizi, öğrencilerimizi ve velilerimizi tebrik ediyorum" dedi. 

İşte Merkezi Sınavda İllere Göre İstatistikler:

Çalışma kapsamında Merkezi Sınav sonucuna göre merkezi olarak yerleştirilen öğrencilerin illere göre dağılımı, bu öğrencilerin alt testlerdeki ham puan ve merkezi sınav puanı ortalamaları aşağıda verilmiştir.

 

İstanbul'dan yerleşen öğrencilere ait istatistikler:

 

Sınava katılan öğrenci sayısının en yüksek olduğu İstanbul ilinden sınav sonucuna göre merkezi olarak yerleştirilen öğrencilere ait istatistikler Tablo 12’de verilmiştir.

Tablo 12’ye göre, İstanbul ilinden sınava katılan ve yerleşen öğrencilerin merkezi sınav puanı ortalaması 347,88, 20 soruluk alt testler arasında en yüksek başarı gösterdikleri alt test Türkçe, en düşük başarı gösterdikleri alt test ise Matematiktir. Aynı inceleme 10 soruluk alt testler için yapıldığında öğrencilerin en başarılı olduğu alt testin Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi olduğu, en düşük başarı gösterdikleri alt testin ise Yabancı Dil olduğu görülmektedir.

egitimajansi.com

Eğitim HaberleriEğitim Haberleri