ATAMA
Giriş Tarihi : 09-12-2018 02:43   Güncelleme : 17-08-2023 02:55

Yöneticilere sınav yapılacak. 2 yıllık hedefleri gerçekleştiremeyenler görevden alınacak

Milli Eğitim Bakanlığı, okullar arasındaki nitelik farkını kaldırmak için işe okul müdürlerinden başladı. 81 bin yöneticiye sınav yapılacak. Okul müdürleri sınavla seçildikten sonra 1 yıl yüz yüze eğitimden geçirilecek. Okul müdürü 2 yıllık hedefleri gerçekleştiremezse görevden alınacak

Yöneticilere sınav yapılacak. 2 yıllık hedefleri gerçekleştiremeyenler görevden alınacak

Sabah gazetesinden Safure Cantürk'ün haberine göre Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), okullar arasındaki nitelik farkını ortadan kaldırmak için okul yöneticilerinin seçimini masaya yatırdı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okul müdürlüğü seçiminin dost, ahbap ilişkisinden çıkarılarak uluslararası standartlarda yapılması için çalışma başlatılması talimatı verdi. Hedef odaklı bir yönetim modelinin benimsenmesi için harekete geçildi.

Okul müdürü, 2 yıllık hedefleri gerçekleştiremezse görevden alınacak
 
Okullar CEO modeliyle yönetilecek. Okul müdürü, 2 yıllık hedefleri gerçekleştiremezse görevden alınacak. 
 
81 BİN YÖNETİCİYE SINAV
 
Bakan Selçuk daha önce yaptığı bir açıklamayla okul müdürleri için somut ölçülebilir liyakat esaslı bir süreci harekete geçireceklerini belirterek bununla ilgili sınavlar geleceğini söylemişti. Okul müdürlerinin statüleri yeni sistemde özlük hakları açısından öğretmenlerden daha üstün olacak ancak okul idarecisi olma şartları zorlaşacak. 

Eğitim HaberleriEğitim Haberleri